Ερέρα: "Έχουμε πρόβλημα στο γκολ, φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια"

από Γιώργος Γκάτος

Ο προπονητής των "Κίτρινων" στάθηκε στην επιθετική δυστοκία και την φυσιολογική δυσαρέσκεια που υπάρχει

“Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι άδικο. Μια περίπτωση είναι και η σημερινή. Θα πω το ίδιο που είπα και στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε πρόσωπο με πρόσωπο ενάντιας τους. Σε μια φάση που δεν ήταν κάτι επικίνδυνο, δεχθήκαμε ένα γκολ. Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε ότι είναι άδικο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να συνεχίσουμε. Παίξαμε πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο.”

Για τις αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα:

“Είναι φυσικό να υπάρχει δυσαρέσκεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε παρόλα αυτά ότι ήταν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Είχαμε σε όλα τα παιχνίδια ευκαιρίες για να κερδίσουμε. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο χωρίς να κλεινόμαστε στην περιοχή μας. Σε άλλα παιχνίδια ομάδων κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οι ομάδες κλείνονται. Εγώ πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε face to face τον αντίπαλο και να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε. Είναι ο ΑΡΗΣ μια ομάδα η οποία έχει όλες τις αξιώσεις να κερδίσει σπουδαία πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια καινούρια ομάδα. Δεν το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία, αλλά στο μέλλον θα πετύχει σπουδαία πράγματα. Είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος όταν χάνεις. Αυτό αποδεικνύει η μεγάλη μου εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα με μεγάλη καρδιά και πιστεύω θα τα πάει καλύτερα.”

Για το πρόβλημα ανάπτυξης της ομάδας και την κακή επιθετική αντίδραση:

“Χρειάζεσαι καλούς παίκτες για να πετύχεις το γκολ. Δημιουργούμε τις φάσεις για να πετύχουμε γκολ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μου είπε ότι έχουμε μια βάση για μια πολύ καλή ομάδα, αλλά η βάση δεν αρκεί.”

Για τους τομείς που πρέπει να δουλέψει η ομάδα και το που υστερεί:

“Πρέπει να βελτιώσουμε το γκολ. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια βάλαμε πολλά γκολ αλλά οι ομάδες ήταν πιο εύκολες. Στα πιο δύσκολα παιχνίδια, είχαμε κυρίως πρόβλημα στο να βάλουμε γκολ. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να δουλεύουμε και να δημιουργούμε φάσεις.”

Για την απόφαση να βγει ο Σιώπης:

“Ο Σιώπης τα πήγαινε πολύ καλά. Κυρίως σκεπτόμενος την άμυνα. Χάναμε και έπρεπε να βάλω έναν ποδοσφαιριστή που θα δημιουργήσει πιο πολλές φάσεις και να βοηθήσει την επίθεση. 

Για την μη χρησιμοποίηση Μπάσα-Μάβραϊ:

“Πιστεύω ότι ο Δεληζήσης τα πηγαίνει πολύ καλά, αν και ήταν τραυματισμένος στους προηγούμενους αγώνες. Πήγαινε πολύ καλά. Εχω πολλές επιλογές. Όταν χάνεις, πάντα σκέφτεσαι αυτόν που δεν είναι μέσα στο γήπεδο.”

Προτεινόμενα Άρθρα