Η Σίτι δεν "σέβεται" ούτε τους… αγίους

από AllAboutARIS

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σκόραρε για δεύτερη φορά έξι γκολ σε αγώνα της Premier League (6-1 την Σαουθάμπτον) και απολαμβάνει πια την μοναξιά της κορυφής.

Όποιος θέλει να περάσει καλά για 90 λεπτά, όποιος θέλει να διασκεδάσει, να δει όμορφες ατομικές, αλλά και ομαδικές ενέργειες, όποιος θέλει να χορτάσει γκολ, να δει φάσεις, θέαμα, επιλέγει να δει Μάντσεστερ Σίτι. 

Είναι άγνωστο αν στο τέλος η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα καταφέρει να κάνει το ριπίτ, ωστόσο αυτό που μετράει είναι σε κάθε της παιχνίδι καταφέρνει να χορτάσει μπάλα το ουδέτερο μάτι.

Σε ρόλο κομπάρσου αυτή τη φορά η Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Μαρκ Χιούζ έκανε το λάθος και έβγαλε τα μάτια της από νωρίς με το αυτογκόλ του Χουντ (6’, 1-0) κι από εκεί και μετά διαπίστωσε ότι οι «πολίτες» δεν σέβονται ούτε τους… «αγίους».

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έγινε ο τρίτος παίκτης που φτάνει τα 150 γκολ στην Premier League με μία μόνο ομάδα (μετά τους Ρούνεϊ και Ανρί) και από νωρίς έκανε το 2-0 (12’), ενώ πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο ο Σίλβα είχα κάνει το 3-0 (18’).

Το πέναλτι του Ινγκς μείωσε για την Σαουθάμπτον (30’), όμως στις καθυστερήσεις ο Στέρλινγκ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 4-1. 

Στην επανάληψη η Σίτι αποφάσισε να πατάει το πόδι στο γκάζι μόνο κατά το δοκούν. Κάθε φορά που το έκανε όμως, έκρυβε την μπάλα, όπως στην φάση του 67ου λεπτού, όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Αγκουέρο, ο Στέρλινγκ έκανε το 5-1, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του ΜακΚάρθι.

Ο επίλογος ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Σανέ (91’, 6-1), αυτή τη φορά με τον Στέρλινγκ σε ρόλο δημιουργού.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε για δεύτερη φορά έξι γκολ 11 πρώτους φετινούς της αγώνες της Premier League (έχει κι άλλες δύο πεντάρες) είναι πια μόνη στην κορυφή και συνεχίζει να γεμίζει μπάλα τα απογεύματα μας…

Προτεινόμενα Άρθρα