Ο "καυτός" Ιμόμπιλε δείχνει τον δρόμο προς τα "αστέρια"

από Γιώργος Γκάτος

Χάρμα ιδέσθαι ήταν η Λάτσιο απέναντι στη Σπαλ, την οποία συνέτριψε με 4-1.

Οδηγός των λατσιάλι ήταν για άλλη μια φορά ο περσινός πρώτος σκόρερ της Serie A Τσίρο Ιμόμπιλε, καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη. Με το τρίποντο αυτό η Λάτσιο είναι μόνη στην τέταρτη θέση με 21 βαθμούς και περιμένει το βραδινό ματς της Μίλαν απέναντι στην Ουντινέζε για να μάθει αν θα αποκτήσει “συγκάτοικο”.

Το σκορ άνοιξε στο 26ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ ο Ιμόμπιλε βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Σπαλ και με σουτ στη δεξιά γωνία σκόραρε. Η Σπαλ απάντησε αμέσως, καθώς στο 28′ ο Αντενούτσι παρέλαβε πάσα πάρε-βάλε από τον Λατσάρι και ισοφάρισε. Εντούτοις, ο Ιμόμπιλε ήταν αποφασισμένος να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και με σουτ έξω από την περιοχή στο 35′ της έδωσε και πάλι το προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάτσιο δεν άφησε άλλα περιθώρια στη Σπαλ και καθάρισε το παιχνίδι. Στο 59′ ο Κατάλντι έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους του και εξαπέλυσε έξω από την περιοχή ένα σουτ, που κατέληκε στο αριστερό “Γ” της εστίας του Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Το τελειωτικό χτύπημα στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Παρόλο, που με ακόμη ένα σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 4-1.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης να αναφέρουμε ότι αντιμέτωπα τέθηκαν τα αδέρφια Σεργκέι (Λάτσιο) και Βάνια (Σπαλ) Μιλίνκοβιτς Σάβιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα