Ματσάρα και μοιρασιά στο "Έμιρεϊτς"!

από Γιώργος Γκάτος

Το βράδυ του Σαββάτου στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Premier League στο "Έμιρεϊτς", "κανονιέρηδες" και "κόκκινοι" προσέφεραν και στο κοινό ακόμη μια μεταξύ τους ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου, με σπουδαία μπάλα κατά διαστήματα, φρενήρη ρυθμό και πολλές εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Το τελικό 1-1, παρότι δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα, φαντάζει σίγουρα… φτωχό, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και… 3-3, ανεβάζοντας κι άλλο το τρομερό επιθετικό στατιστικό που θέλει τις δύο ομάδες να μετρούν συνολικά 29 γκολ στα έξι τελευταία μεταξύ τους ματς!

Στο τέλος της ημέρας όμως, η Λίβερπουλ είναι μάλλον αυτή που φεύγει με την πιο πικρή γεύση από το ματς, αφού κατάφερε να προηγηθεί στην μόλις πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου με τον αρχηγός της, τον Τζέιμς Μίλνερ, ωστόσο είδε τον Λακαζέτ να ισοφαρίζει λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’. Ακόμη πιο σημαντικό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, το ότι παρότι παρέμεινε αήττητη για φέτος στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να κάνει ότι ακριβώς έκανε και η μεγάλη φετινή αντίπαλός της για τον τίτλο, η Σίτι, δηλαδή να φύγει με τους τρεις βαθμούς από αυτό το γήπεδο. Αντίθετα, μάλλον ικανοποιημένη μένει η Άρσεναλ με τον ένα βαθμό, αφού την κρατά μέσα στην τετράδα και σε σχετικά κοντινή απόσταση από την κορυφή παρά τις δύο πλέον σερί ισοπαλίες.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολλή πίεση στην άμυνα του αντιπάλου και κατοχή μπάλας της Άρσεναλ, με τη Λίβερπουλ να ισορροπεί μετά το πρώτο τέταρτο. Ως το 30’, έλλειψε στην κυριολεξία μόνο το γκολ, με το ματς να έχει ανά πεντάλεπτα απίθανο ρυθμό. Τόσο ο Έμερι όσο και ο Κλοπ προσπάθησαν να επιβάλουν στον αντίπαλο το γνωστό φουλ επιθετικό παιχνίδι τους, όπως άλλωστε είναι η προσφιλή τους τακτική, ειδικά στα ματς που αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 61’ ο Μίλνερ, ενώ στα επόμενα λεπτά η η Λίβερπουλ απείλησε και με το 0-2 που θα καθάριζε το ματς. Ωστόσο, η Άρσεναλ ισορρόπησε και πάλι, βρήκε την ισοφάριση στο 82’ με το ωραίο γκολ του Λακαζέτ, με αυτό το 1-1 να μένει ως το τέλος μετά την τελευταία χαμένη ευκαιρία στο ματς από τον Μανέ.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Άρσεναλ παρέμεινε χωρίς νίκη στα τελευταία 6 απέναντι στη Λίβερπουλ, με μόλις 3 νίκες σε 27 ματς κόντρα στις ομάδες του Big-6. Και η Λίβερπουλ όμως, μετράει πλέον μόλις 2 νίκες στα τελευταία 19 εκτός έδρας κόντρα στους «κανονιέρηδες», μένοντας για πρώτη φορά στα τελευταία 6 μεταξύ τους χωρίς να σκοράρει… τουλάχιστον τρεις φορές.

Προτεινόμενα Άρθρα