Αλύγιστος Τζόκοβιτς στο έπος με Φέντερερ!

από Γιώργος Γκάτος

Μετά από μια επική μονομαχία διάρκειας 3 ωρών και 3 λεπτών, ο ασταμάτητος τον τελευταίο καιρό Σέρβος επικράτησε με 7-6(6), 5-7, 7-6(3) και θα διεκδικήσει τον πέμπτο φετινό του τίτλο απέναντι στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τον Ρώσο Καρέν Χατσάνοφ.

Πλέον ο Νόλε μετράει 22 διαδοχικές νίκες στο tour, ενώ από το Wimbledon και μετά έχει ηττηθεί μόνο μια φορά: από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Τορόντο!

Γι’ αυτό και επιστρέφει στο Νο.1 τη Δευτέρα, γι’ αυτό και λογικά θα παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε της σεζόν!

Ο τενίστας από το Βελιγράδι μοιάζει πραγματικά αχτύπητος αυτή την εποχή, ωστόσο ο Φέντερερ ήταν εκεί… μέχρι τελικής πτώσεως και κατάφερε, μάλιστα, να σβήσει και τα 12 μπρέικ πόιντ του μεγάλου αντιπάλου του!

Σίγουρα, πάντως, θα έχει μετανιώσει για τον τρόπο που έπαιξε τους κρίσιμους πόντους του τάι μπρέικ του πρώτου σετ, καθώς στο υπέρ του 6-5 (σετ πόιντ) και στο 6-6 εμφανίστηκε αρκετά παθητικός με το backhand του και έδωσε την ευκαιρία στον Νόλε να πάρει το σημαντικό προβάδισμα.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, αφού πρώτα ξεπέρασε τους κινδύνους (βλέπε τρία μπρέικ πόιντ) έκανε ένα υπέροχο γκέιμ στο 6-5 και πέτυχε το πρώτο μπρέικ του αγώνα, το οποίο του έδωσε το δεύτερο σετ.

Αρκετά εκνευρισμένος από τις νέες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο τρίτο σετ, ο Τζόκοβιτς έδειχνε να έχει χάσει το μομέντουμ. Την ίδια ώρα, ο Φέντερερ είχε βρει πια το σερβίς του και εξαπέλυε winners από παντού, δίνοντας την εντύπωση ότι προετοιμάζει το… τελικό χτύπημα.

Αυτό, όμως, παραλίγο να έρθει από τον Τζόκοβιτς, που είχε δύο μπρέικ πόιντ στο 4-4, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να διαπεράσει το «τείχος» του 37χρονου Ελβετού.

Το ματς τελικά κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Νόλε πέρασε μπροστά με δύο μίνι μπρέικ, εκμεταλλευόμενος τα «δώρα» του Φεντ, και τελικά έκλεισε το ματς μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Ήταν και η… απάντησή του στο θερμό κοινό του Μπερσί, που στήριζε ξεκάθαρα την υπερπροσπάθεια του Φέντερερ!   

Το καλό για εμάς είναι ότι Τζόκοβιτς και Φέντερερ ενδεχομένως θα τα ξαναπούν σε λίγες μέρες στο Ο2 του Λονδίνου, όπου θα διεξαχθεί το τελευταίο τουρνουά της σεζόν, το ATP Finals.

Για την ώρα, ο 31χρονος Σέρβος προηγείται στο head to head με 27-24 και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον 73ο τίτλο καριέρας (72-31 το ρεκόρ του σε τελικούς), ισοφαρίζοντας τα Masters του Ράφα Ναδάλ (33).

Δεν θα είναι εύκολο, βέβαια, καθώς ο 22χρονος Χατσάνοφ, Νο.18, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και πέτυχε σήμερα νίκη-δήλωση επί του Ντόμινικ Τιμ (Νο.8) με 6-4, 6-1.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε τελικό Masters και πιθανότατα θα είναι πιο φρέσκος από τον Τζόκοβιτς, που πάλεψε επί τρεις ώρες με τον Φέντερερ. 

Μιλάμε, όμως, για τον Τζόκοβιτς, έναν παίκτη-μηχανή, που ξέρει πώς να παίρνει αυτά τα μεγάλα ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα