Ντροπιαστικός διασυρμός στο ΟΑΚΑ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τρίτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Πάκο Ερέρα

Ενα βράδυ που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει, είναι αυτό της Κυριακής (28/10) για τον ΑΡΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ” έμελλε να έρθει και η πιο βαριά ήττα των “κιτρινόμαυρων” στο φετινό πρωτάθλημα, με 4-0 από την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος παρά το γρήγορο γκολ του Μπογιέ (5′) κα είχε πλήρως τον έλεγχο του ματς. Στην επανάληψη όμως… δεν βγήκε ποτέ στο γήπεδο και ακόμα τρία γκολ από πλευράς γηπεδούχων έφεραν τον διασυρμό για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους.

Με 4-3-3 και νέο ρόλο σε Μπάσα

Η ενδεκάδα του ΑΡΗ είχε έκπληξη και αυτή δεν αφορούσε την αλλαγή συστήματος σε 4-3-3. Ηταν η χρησιμοποίηση του Μπάσα στο κέντρο της άμυνας και δίπλα στον Μάβραϊ. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, με τον Κωνσταντινίδη και τον Βαλεριάνο στα άκρα της άμυνας.

Ο Σιώπης παρέμεινε στη μεσαία γραμμή, όπου νέα πρόσωπα ήταν οι Κολάσο και Ματίιγια. .Ο Ντιγκινί ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Γκάμα-Γκαρσία στα άκρα.

Μεγάλο ροτέισον από τον Ουζουνίδη

Ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε ανάσες και ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας κατά τα 6/11 την αρχική σύνθεση της ομάδας του. Ο Μπάρκας παρέμεινε στο τέρμα, όπως και οι Μπακάκης-Χουλτ στα άκρα της άμυνας. Οικονόμου-Τσόσιτς ήταν το δίδυμο στα στόπερ, με δυάδα στα χαφ τους Άλεφ και Γαλανόπουλο. Ο Μπογιέ με τον Γκάλο ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Λιβάγια πίσω από τον Πόνσε.

Αδράνεια στην άμυνα, “κρύο” γκολ η ΑΕΚ

Ενα λάθος της άμυνας και η έλλειψη ταχύτητας στα στόπερ, ήταν αρκετά για την ΑΕΚ ώστε να αιφνιδιάσει τον πιεστικό ΑΡΗ των πρώτων λεπτών. Ο Μπογιέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι στον Κουέστα, σκοράροντας στο 5ο λεπτό για το 1-0.

Ανώτερος ο ΑΡΗΣ αλλά χωρίς ουσία

Με εξαίρεση τα πρώτα 4-5 λεπτά μετά το γκολ της Ενωσης, η ομάδα που έλεγχε τον αγώνα στο πρώτο μέρος ήταν ο ΑΡΗΣ. Οι “κιτρινόμαυροι” του Πάκο Ερέρα είχαν ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι τους, μαζί με την κατοχή της μπάλας. Παρουσίασαν καλύτερη κυκλοφορία στους κλειστούς χώρους και με τη μπάλα κάτω έφτασαν στη δημιουργία έξι ευκαιριών, με το σουτ του Γκάμα στο 26′ -εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ- να είναι η μοναδική αξιόλογη τους. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν αυτό το ρυθμό, αφού πέραν του γκολ είχαν μόνο μία καλή κεφαλιά του Πόνσε (8′).

Πάλι γκολ από το πουθενά και με την πλάτη στον τοίχο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης φάνηκε ο ΑΡΗΣ να έχει αφήσει την καλή του εικόνα… στα αποδυτήρια. Ούτε βέβαια η ΑΕΚ είχε κάποια δραματική βελτίωση συνεχίζοντας τη μέτρια εικόνα της από το πρώτο. Πάλι όμως μία αδράνεια έφερε και δεύτερο γκολ για την Ενωση, με τον Πόνσε να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο 57΄μετά από κόρνερ για το 2-0.

Ο ΑΡΗΣ ανοίχτηκε και η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία…

Με την πλάτη πλέον στον τοίχο ο ΑΡΗΣ έπαιξε πιο ανοικτά ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε πάλι στο ματς. Η ΑΕΚ όμως αυτή που σκόραρε ξανά, με το δεύτερο γκολ του Πόνσε στο 62′ -πάλι με κοντινή κεφαλιά- από την πάσα του Μπακάκη. 
Κάπου εκεί τελείωσαν και όλα και για τον ΑΡΗ παρά την είσοδο του Γιουνές και την αλλαγή σρ 4-2-3-1 από τον Ερέρα, με τον Λιβάγια στο 73′ να σκοράρει σε αντεπίθεση της ΑΕΚ για το τελικό 4-0. Σε ένα δεύτερο ημίχροο στο οποίο οι Θεσσαλονικείς δεν απείλησαν ούτε μία φορά με αξιώσεις τον Μπάρκα. 

ΓΚΟΛ: 3′ Μπογιέ, 57′, 63′ Πόνσε, 73′ Λιβάγια/-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87′ Μάνταλος/16′ Κωνσταντινίδης, 23′ Κολάσο, 65′ Νιτγκινί, 87′ Ματίγια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (75′ Γιαννιώτας)Αλεφ, Γαλανόπουλος, Μπογιέ (85′ Γιούσης), Γκάλο, Πόνσε (67′ Μάνταλος), Λιβάγια

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76′ Σόουζα), Μπάσα, Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Κολάσο (67′ Γιουνές), Γκάμα, Γκαρσία, Ντιγκινί (76′ Ναζλίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα