Οι αριθμοί του ΑΡΗΣ-Ολυμπιακός

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Δευτέρα (29/10, 17:00) στο παρκέ του "Nick Galis Hall" και ο ΕΣΑΚΕ κάνει την καθιερωμένη αναδρομή, στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

“Το 80ό παιχνίδι μεταξύ του ΑΡΗ και του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί αύριο (29/10, 17:00) στο “Nick Galis Hall”. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 15 νίκες έναντι 64 εκείνης του Πειραιά στο πλαίσιο της Betshop Basket League. Ως γηπεδούχος ο ΑΡΗΣ έχει σημειώσει 11 από αυτές τις νίκες και ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος 27.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου τους στις τελευταίες 11 επισκέψεις τους για την κανονική περίοδο αφού η τελευταία επιτυχία των “κιτρινόμαυρων” σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της περιόδου 2006-07 όταν νίκησαν με 70-59 με 21 πόντους του Τζερεμάια Μάσεϊ και 20 του Τερέλ Καστλ (Ζίζιτς 12, Πεν 11 για τον Ολυμπιακό). Στο μεσοδιάστημα πάντως ο ΑΡΗΣ σημείωσε τρεις εντός έδρας νίκες σε παιχνίδια των πλέι οφ, με τελευταία εκείνη για τα ημιτελικά του 2015  όταν είχε επικρατήσει με 84-74 με κορυφαίο έναν νυν “ερυθρόλευκο”, τον Σάσα Βεζένκοφ που είχε 28 πόντους. 

Εκείνη η επίδοση μάλιστα παραμένει η κορυφαία μεταξύ των παικτών του ΑΡΗ στα 28 παιχνίδια της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά ρεκόρ για τον Ολυμπιακό είναι η “30άρα” του Άντονι Γκολντγουαϊρ -φόρεσε και τη φανέλα του ΑΡΗ- για τα ημιτελικά των πλέι οφ του 1999, σε παιχνίδι που μάλιστα έχασε με 72-70.

ΑΡΗΣ

ΣΕΡΙ

Μονοψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων είχε ο ΑΡΗΣ και στα τρία πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα (οχτώ με το Λαύριο Aegan Cargo, έξι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και επτά με τον Πανιώνιο).

Ο Μάικλ Κάιζερ έχει φτάσει τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον δύο εύστοχα σουτ δύο πόντων.

Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον δύο επιθετικά ριμπάουντ και μία τάπα έχει φτάσει ο Γκάρι ΜακΓκί.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Η ομάδα με τα περισσότερα φάουλ ήταν ο ΑΡΗΣ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Είχε 80 εις βάρος της, τρία περισσότερα από τον Χολαργό.

ΡΕΚΟΡ

Το αυριανό θα είναι το 50ό παιχνίδι του Λάκι Τζόουνς στην Betshop Basket League. Ο Αμερικανός είχε κάνει ντεμπούτο στις 7 Ιανουαρίου 2017 στο εντός έδρας παιχνίδι του Προμηθέα με τον Κόροιβο (79-81).

Δύο τάπες μακριά από τις 50 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα βρίσκεται ο Γκάρι ΜακΓκί”.

Προτεινόμενα Άρθρα