Έσωσε τον βαθμό η Παρί (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι δύο κοντοί της Νάπολι (Ινσίνιε, Μέρτενς) με ισάριθμα γκολ πήγαν να κλείσουν το σπίτι της Παρί Σεν Ζερμέν, που σώθηκε από ένα εκπληκτικό γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2)

Στην επιστροφή του στο παλιό του σπιτικό, ο Κάρλο Αντσελότι σκάρωσε την τέλεια κλοπή. Χτύπησε πάνω στις αμυντικές αδυναμίες των Γάλλων και κατάφερε να εκθέσει την αμυντική τους ανεπάρκεια. Στο 29ο λεπτό μία μαγική μπαλιά του Καγεχόν βρήκε τον Ινσίνιε στην πλάτη της άμυνας κι εκείνος με ψηλοκρεμαστό πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Αρεολά για το 0-1.

Η υποτονική Παρί Σεν Ζερμέν τα έπαιξε όλα για όλα στην επανάληψη με τις αλλαγές του Τούχελ που άλλαξε το σύστημα σε κάτι που έμοιαζε με 3-4-2-1 έκλεισε τους «παρτονοπέι» στο μισό γήπεδο. Ο Μάριο Ρούι με αυτογκόλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (61’) και όλα μύριζαν ανατροπή, μέχρι που η Νάπολι κόντρα στην ροή του ματς πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μέρτενς κόλλησε την μπάλα σε σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ και με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 1-2 (77’).

Οι Γάλλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα όμως σώθηκαν in extremis στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντι Μαρία με απίθανο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-2 (93’) που διατηρεί τους Γάλλους στο κόλπο, ένα βαθμό πίσω από την Νάπολι στην μάχη για την πρόκριση.

Προτεινόμενα Άρθρα