Κλοπ: "Θα χρησιμοποιήσω τον Φαμπίνιο"

από Γιώργος Γκάτος

Στους λόγους που έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ο Φαμπίνιο, αναφέρθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι θα του δώσει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Για τα χαρακτηριστικά του Φαμπίνιο: “Έχουμε αποφασίσει ήδη πως είναι ο σωστός παίκτης για την ομάδα, όταν τον αποκτήσαμε. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Δυνατός στις μονομαχίες. Καλός επιθετικά και αμυντικά. Γρήγορος. Με καλό σουτ. Φανταστικός εκτελεστής στημένων φάσεων. Καλός με το κεφάλι. Καλός και στην στρατηγική, όταν το απαιτεί η στιγμή. Είναι μια φανταστική προσθήκη στην ομάδα και μπορεί να μας κάνει καλύτερους”

Για το αν θα τον χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα: “Ναι, είναι ξεκάθαρο. Έχει και τα γενέθλιά του. Οπότε θα είναι ένα όμορφο δώρο έτσι; Βελτιώνεται συνεχώς και αυτό είναι πολύ θετικό. Δεν έχω αποφασίσει πως θα αγωνιστούμε, αλλά φυσικά είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι βρίσκεται στην ομάδα αρκετούς μήνες τώρα και έχει συνηθίσει αρκετά πράγματα. Οπότε θα τον χρησιμοποιήσουμε”

Για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του: “Όταν αλλάζεις ομάδα, εξαρτάται από την προσωπικότητά του κάθε παίκτη το πως θα αντιδράσει. Δεν είναι ο πιο εκφραστικός άνθρωπος του πλανήτη. Είναι συνεσταλμένος, κοιτάει, παρακολουθεί, απορροφάει και ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά έχει επιστρέψει στο γήπεδο τώρα και αυτό είναι πολύ καλό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, ειλικρινά”, τόνισε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: 

“Θυμηθείτε πόσα παιχνίδια είχε παίξει σε αυτό το χρονικό σημείο πέρσι, ο Άντι Ρόμπερτσον. Ένα, δύο παιχνίδια; Και στη συνέχεια εξελήχθηκε στον παίκτη που είναι σήμερα. Όπως έχω πει αρκετές φορές, δεν μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων πόσος χρόνος θα χρειαστεί για έναν παίκτη να προσαρμοστεί στην ομάδα. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Γκουντογκάν όταν ήμουν στη Ντόρτμουντ, χρειάστηκε 6 μήνες για να μπει στα βασικά μου πλάνα. Μετά έπαιζε σε κάθε παιχνίδι. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Πρέπει απλώς να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού”.

Προτεινόμενα Άρθρα