Το… crash-test των κορυφαίων της στατιστικής

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Π.Α.Ο.Κ. διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή (21/10, 19:00) στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης και το AllAboutARIS, παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους στην στατιστική.

Πιο αναλυτικά:

Χάμζα Γιουνές και Ματέο Γκαρσία, είναι οι πρώτοι σκόρερ από πλευράς ΑΡΗ, με 3 γκολ έκαστος, μέχρι στιγμής. Για τον Π.Α.Ο.Κ., πρώτος σκόρερ είναι ο Πρίγιοβιτς με 3 γκολ. Στο δημιουργικό κομμάτι, ξεχωρίζει ο Μανώλης Τζανακάκης, ο οποίος μετράει δύο ασίστ για την ώρα στο πρωτάθλημα. Δύο τελικές πάσες, έχει και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ.

Η τριάδα, Κουέστα, Δεληζήσης, Γιουνές, είναι αυτή που δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο στο φετινό πρωτάθλημα, με τους τρεις παίκτες, να μετρούν 569 αγωνιστικά λεπτά. Από πλευράς Π.Α.Ο.Κ., οι Μάτος και Κρέσπο, είναι οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (574)

Μπαίνοντας στα πιο βαθιά νερά της στατιστικής, βλέπουμε τους Ματέο Γκαρσία, Χάμζα Γιουνές και Νικολά Ντιγκινί, να είναι οι τρεις παίκτες του ΑΡΗ που έχουν κάνει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, με 13, 10 και 6 αντίστοιχα. Από τον Π.Α.Ο.Κ. στην συγκεκριμένη κατηγορία, ξεχωρίζουν οι Πρίγιοβιτς, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, με 7 τελικές προσπάθειες.

Οι προσπάθειες των Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία, έχουν βρει 5 φορές εστια, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη του ΑΡΗ. Για τον Π.Α.Ο.Κ., σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίζει ο Πρίγιοβιτς, με 6 προσπάθειες στην εστία.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας, Ματίγια και Μπάσα, παίρνουν τις περισσότερες μπαλιές στον χώρο της μεσαίας γραμμής του ΑΡΗ και ξεχωρίζουν με 52 και 44 πάσες, αντίστοιχα. Από τον Π.Α.Ο.Κ., πρώτος σε αυτό το κομμάτι είναι ο Βιεϊρίνια με 70.

Προτεινόμενα Άρθρα