Τα εκτός έδρας κρίνουν την πρόκριση

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ μετά την ήττα από την Κατάγια εντός έδρας, έβαλε τον εαυτό του σε μία δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup. Και πλέον καλείται στα επόμενα τρία παιχνίδια του, τα οποία είναι εκτός έδρας, να βγάλει… διπλό.

Οι «κίτρινοι» λοιπόν για να μπορέσουν να είναι στην πρώτη δυάδα του ομίλου, άρα και στις θέσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση, θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον έναν εκτός έδρας αγώνα.

Το δύσκολο για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους παίκτες του είναι πως και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Βέβαια αν βγάλουν ένα «διπλό» τότε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του ομίλου θα έχουν λογικά την τύχη στα χέρια τους, κυνηγώντας ίσως και διαφορές.

Η αρχή λοιπόν στην εκτός έδρας… εκστρατεία του ΑΡΗ γίνεται από την Ουκρανία, όπου οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν την Ντνίπρο στις 24 Οκτωβρίου, η οποία έχασε στην πρεμιέρα από την Λουκόιλ Λέφσκι.

Η ομάδα της Βουλγαρίας είναι ο επόμενος αντίπαλος, στις 31 του μήνα, στην Σόφια, μία αναμέτρηση όπου ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από φιλάθλους του ΑΡΗ να βρεθούν κοντά στους παίκτες του Αγγέλου.

Η… εκστρατεία κλείνει με τον αγώνα στην Φινλανδία κόντρα στην Κατάγια στις 7 Νοεμβρίου, με τον ΑΡΗ να αντιμετωπίζει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του FEC, την Ντνίπρο στις 14 Νοεμβρίου και την Λουκόιλ Λέφσκι στις 21 του ίδιου μήνα.

Αν οι «κίτρινοι» κερδίζουν έναν αγώνα εκτός έδρας, τότε θα μπορούν να φτάσουν τις 3 νίκες, αριθμός ο οποίος σε έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων είναι ικανός να δώσει πρόκριση.

Προτεινόμενα Άρθρα