"Πλήρωσε" την απουσία… Αγγέλου ο ΑΡΗΣ

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ ήξερε ότι έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στον Παναθηναικό. Όταν μάλιστα αποβλήθηκε και ο Αγγέλου, η διακοπή επηρέασε τους ‘κίτρινους" που δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν. Μείωσαν από το -18 στο -5, αλλά κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι "εχθρικοί" διαιτητές και οι "κίτρινοι" γνώρισαν την ήττα με 70-84.

Ο ΑΡΗΣ “πλήρωσε” την διακοπή και το διάστημα που έμεινε άποντος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έκτοτε πάλεψε, μείωσε μέχρι και τους πέντε αλλά κάποια άστοχα σουτ και σφυρίγματα των διαιτητών δεν του έδωσαν το δικαίωμα να το… κυνηγήσει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Ο ΑΡΗΣ πήρε το τζάμπολ του αγώνα, αλλά το πρώτο καλάθι ήρθε στο παιχνίδι από το τρίποντο του Κιθ Λάνγκφορντ. Οι φιλοξενούμενοι συμπλήρωσαν πέντε ομαδικά φάουλ στο τρίτο λεπτό από την προσπάθεια του ΑΡΗ να παίξει κάτω από το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-8, για να ισοφαρίσει ο Μπελ σε 10-10 με την συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Εκεί η ατμόσφαιρα χάλασε, με τον Καλάθη να υποκύπτει σε αμυντικό φάουλ, το οποίο δε δέχτηκε και συνέχισε τις έντονες διαμαρτυρίες, κάτι το οποίο επέφερε τεχνική ποινή στον ίδιο, και ντισκαλιφιέ στους δύο προπονητές, αφού ο Τσάβι Πασκουάλ κινήθηκε με προκλητικό ύφος προς τον Βαγγέλη Αγγέλου. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο +5 (17-22), μετά από τρίποντο του Λεκαβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι διαιτητές φόρτωσαν τον ΑΡΗ με 5 ομαδικά φάουλ σε 2 λεπτά και κάπως έτσι για πρώτη φορά με κάρφωμα του Λάσμε, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε διψήφια διαφορά (17-28). Ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” ένα σερί 0-14, το οποίο διεκόπη από το τρίποντο του Γιώργου Αγγέλου (20-36). Οι “Κίτρινοι” προσέγγισαν την επίθεση με περισσότερη συγκέντρωση και μείωσαν σε 34-43, αλλά ο Τόμας πέτυχε buzzer-beater τρίποντο και διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου σε 34-46.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν συνεχόμενους πόντους, κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, αλλά ο Λάνγκφορντ και ο Τόμας με αναπάντητους πόντους ανέβασαν την διαφορά στο +18 (44-62). Με μερικές ωραίες επιθετικές συνεργασίες των παικτών του ΑΡΗ, το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους “Κίτρινους” στο -14 (53-67).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες με πολύ κακές επιθετικές επιλογές, αφού μετά από τρία λεπτα το επιμέρους σκορ ήταν 2-2 (55-69). Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του ΜακΓκι και τρίποντο του Χάρις (62-69), το “Nick Galis Hall” μπήκε στην εξίσωση του αγώνα. Ο Χάρις μείωσε και άλλο με νέο τρίποντο, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με αμαρκάριστο τρίποντο του Λάνγκφορντ και βολές από τον ίδιο παίκτη (69-77) περίπου 2:30 πριν το τέλος του αγώνα. Οι προσπάθειες του ΑΡΗ κάτω από το καλάθι στη συνέχεια του αγώνα (με υποψίες φάουλ) ήταν άστοχες, και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 70-84.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Τζόουνς 6, Κάιζερ 6, Βεργίνης 3, Μποχωρίδης 11 (7 ασ.), Φλιώνης, Μπελ 10 (4ρ.), Νταλό 8, Χρηστίδης 4, Σλαφτσάκης, ΜακΓκι 10 (6ρ.), Χάρις 8, Αγγέλου 3

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 15, Λανγκφορντ 14, Παπαγιάννης, Λάσμε 10 (7ρ.) , Παπαπέτρου 4, Παππάς 5, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 9, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 5 (6 ρ., 5 ασ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου 6 (6ρ.)

Προτεινόμενα Άρθρα