Ο Αζάρ "άνοιξε" την καρδιά του για… Μουρίνιο

από Γιώργος Γκάτος

Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «ΗLN», ο Εντέν Αζάρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο και παραδέχτηκε ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα ήθελε να δουλέψει ξανά με τον Πορτογάλο κόουτς.

Ο Βέλγος σταρ της Τσέλσι αναγνωρίζει ότι τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα στην τελευταία σεζόν της θητείας του Μουρίνιο στους “μπλε” και πως δεν το διασκέδαζαν καθόλου στις προπονήσεις, όμως τόνισε: “Aν τώρα με ρωτήσουν με ποιον προπονητή θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά, τότε θα έλεγα: Μουρίνιο”.

Μάλιστα, ο 27χρονος φορ υπερασπίστηκε κατά κάποιο τρόπο τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογραμμίζοντας: “Όλοι γνωρίζετε πως αν τα αποτελέσματα είναι φτωχά, αρχίζει να κριτικάρει τους παίκτες. Όμως αυτό μπορώ να το δεχτώ γιατί είναι μέρος του χαρακτήρα του”.

“Αν όμως κερδίζεις, ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορείς να φανταστείς. Τότε γίνεται φίλος σου, μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις. Θέλεις μια μέρα ρεπό σου δίνει δύο. Αν όλα πάνε καλά, θα κάνει πολλές δοκιμές παρά το γεγονός ότι είναι αμυντικός προπονητής. Μπορεί να μην είναι τόσο περιπετειώδης όσο ο Γκουαρντιούλα, αλλά όταν είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Μουρίνιο, πετύχαμε πολλά γκολ και κάναμε καλά παιχνίδια”, είπε χαρακτηριστικά ο άσος της Τσέλσι.

Στη συνέντευξή του, ο Αζάρ παραδέχτηκε πως δεν μετανιώνει για τίποτα στην καριέρα του, όμως για το μοναδικό για το οποίο μετανιώνει είναι ότι δεν έχει ξανά τη δυνατότητα να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού: “Επί Μουρίνιο, είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα που μπορούσε να κατακτήσει πολλά τρόπαια, όμως είχαμε κακό τέλος”.

Μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ο Αζάρ έχει τόσο καλές αναμνήσεις από τον πρώην τεχνικό της Τσέλσι, με έναν εξ αυτών να είναι ίσως η γενναιοδωρία του ως προπονητής.

“Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας, είχα μια κακή σεζόν- τους τελευταίους έξι μήνες υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο, αλλά ήταν εν μέρει δικό μου λάθος. Μετά τον τίτλο, είχαμε ζητήσει από τον Μουρίνιο επιπλέον διακοπές και μας το επέτρεψε”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βέλγος.

Ωστόσο ο αστέρας της Τσέλσι στέλνει κι ένας μήνυμα προς τους συναδέλφους του στη Γιουνάιτεντ: “Πράξτε καλά, κερδίστε κάτι μεγάλο και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος”.

Προτεινόμενα Άρθρα