Αυτή είναι η Κατάγια

από AllAboutARIS

Η Κατάγια, είναι μία εκ των τριών ομάδων που θ’ αντιμετωπίσει στην φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup ο ΑΡΗΣ και το AllAboutARIS, σκιαγραφεί το προφίλ των Φιλανδών.

Η Κατάγια, είναι μία από τις παλαιότερες ομάδες του φιλανδικού πρωταθλήματος. Ο σύλλογος, Ιδρύθηκε το 1949 και το τμήμα μπάσκετ δημιουργήθηκε το 1955, ξεκινώντας την πορεία του στην πρώτη κατηγορία της χώρας, την δεκαετία του 60. Στην 63χρονη ιστορία της, η Κατάγια έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα (το 2015 και το 2017) και τρία κύπελλα (2002, 2011, 2012). Την περσινή σεζόν, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, όπου και αποκλείστηκε από την BC Νόκια, με 3-0.

Το ρόστερ

Ο αποκλεισμός  στα προημιτελικά του περσινού πρωταθλήματος, προβλημάτισε τους ιθύνοντες της ομάδας, οι οποίοι προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο κόουτς Γκίμπσον απομακρύνθηκε από τον πάγκο, με τον Φιλανδό, Γιούχα Στεν, να τον διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία.

Το ρόστερ, απαρτίζεται, κυρίως από Φιλανδούς παίκτες, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Αμερικάνους, Βίνσεντ Σίμπσον και Χόλις Τζέφερσον και του Καναδούς Ράιαν Ράιτ και Ντάνιελ Μάλινγκς. Το ρόστερ είναι αρκετά νεανικό, καθώς ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης, είναι ο Ράιαν Ράιτ, που είναι 31 ετών.

Πορεία μέχρι στιγμής

Η Κατάγια ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις από τν Α΄ προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup. Εκεί, αντιμετώπισε την Ρόσα Ράντομ, την οποία κέρδισε με 86-65 εντός έδρας και 69-75, εκτός. Στον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης κοντραρίστηκε με την Ρίλσκι. Η νίκη με 106-84 την περασμένη Τετάρτη, ήταν η βάση, πάνω στην οποία πάτησε για να προκριθεί στην φάση των ομίλων. Στην ρεβάνς μέσα στην Βουλγαρία, ηττήθηκε με 79-61.

Για το εγχώριο πρωτάθλημα, η Κατάγια δεν έχει δώσει ακόμη κάποιο παιχνίδι.

Το γήπεδο

Η “Joensuu Areena”, είναι η έδρα της ομάδας και χωράει 2.500 κόσμο.

Προτεινόμενα Άρθρα