Εξι παιχνίδια, τρία συστήματα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Πάκο Ερέρα δείχνει μέχρι στιγμής να μην… κολλάει σε ένα συγκεκριμένο σύστημα, έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Ο Ισπανός προσπαθεί τις περισσότερες φορές να προσαρμοστεί στον τρόπο παινχιδιού του αντιπάλου του. Να είναι ευέλικτος με λίγα λόγια, έχοντας στο… μανίκι του διαφορετικά πλάνα. 

Η χρησιμοποίηση τριών συστημάτων σε αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, μαρτυρά όλα τα παραπάνω. Δύο στα οποία έχει δείξει προτίμηση και ένα τρίτο που προσφάτως μπήκε στο “κάδρο”. 

Συγκεκριμένα ο Ερέρα δείχνει προτίμηση κυρίως στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3, ανάλογα με την ομάδα που έχει να αντιμετωπίσει. Το πρώτο ήταν εκείνο στο οποίο βασίστηκε μέχρι την ήττα στα Γιάννενα για να στραφεί στο δεύτερο μέχρι τη Νέα Σμύρνη και ενώ ενδιάμεσα στο χρησιμοποίησε στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο, προσέθεσε στην εξίωση και το 3-5-2. Σύστημα με το οποίο είδαμε την ομάδα να αγωνίζεται για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς να έχει δοκιμαστεί στις προπονήσεις, 

Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν σίγουρα μία ευελιξία που απαιτείται για έναν προπονητή. Από την άλλη όμως ενδεχομένως και μία δυσκολία από πλευράς Ερέρα να κατασταλάξει σε ένα πλάνο…

Προτεινόμενα Άρθρα