Οι… απόλυτοι και οι σταθερές του Ερέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τρεις παίκτες έχουν το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής έως τώρα στο πρωτάθλημα

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος, έχοντας παρουσιάσει μετά από έξι αγωνιστικές ένα πρώτο δείγμα του ως ομάδα. 

Σε αυτά τα πρώτα έξι παιχνίδι ο Πάκο Ερερα χρησιμοποίησε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές. Είτε λόγω απουσιών που είχε να διαχειριστεί είτε για τακτικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που έχουν σταθερή θέση στα πλάνα του Καταλανού προπονητή. 

Οι τρεις πρώτοι που ξεχωρίζουν είναι και εκείνοι που έχουν το απόλυτο σε λεπτά συμμετοχής (569) στο πρωτάθλημα. Και ο λόγος γίνεται για τους Κουέστα, Δεληζήση και Γιουνές. 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει κερδίσει με το σπαθί του την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα. Μπορεί στα περισσότερα παιχνίδια να μην είχε πολύ δουλειά αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί με καθοριστικές επεμβάσεις. 

Ο Δεληζήσης από την πλευρά του, μαζί με τον  Κουέστα και τον Βέλεθ είναι ίσως οι πιο σταθεροί παίκτες του ΑΡΗ στη Super League. Σχεδόν ανίκητος στον αέρα, πάντα μαχητικός, δείχνοντας ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερέρα. 

Ο Γιουνές από την πλευρά του παραμένει σταθερά η πρώτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Εχει πετύχει τρία γκολ -δύο εξ αυτών από την άσπρη βούλα, αντιμετωπίζοντας όμως δυσκολίες στα τελευταία παιχνίδια από τη στιγμή που δεν τροφοδοτείται αρκετά από τους συμπαίκτες του. 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που ναι μεν δεν έχουν το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής, αλλά με βασικό ρόλο στα πλάνα του Ερέρα. Ο Ματέο Γκαρσία των τριών γκολ (553) είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, ακολουθώντας οι Τζανακάκης (529), Μπάσα (503), Ματίγια (480), Βέλεθ (473), Γκάμα (430) Ντιγκινί (386) και Μενέντεθ (298), συμπληρώντας την ενδεκάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε αυτές τις πρώτες έξι στροφές του πρωταθλήματος. Αλλοι με σταθερή παρουσία, άλλοι με μεταπτώσεις και άλλοι που… ψάχνονται.

Προτεινόμενα Άρθρα