Κι όμως όρισαν…Σιδηρόπουλο!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Τον διαιτητή που αποτελεί τον εκλεκτό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε κάθε μεγάλο παιχνίδι όρισε η ΚΕΔ στο ματς με τον ΑΡΗ.

Τον κ.Σιδηρόπουλο που όσες φορές έχει σφυρίξει τον ΑΡΗ έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών με αποκορύφωμα το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ στην Τούμπα όταν δεν απέβαλε τον Κρέσιτς που γκρέμισε τον Γιαννιώτα (pic).

O Σιδηρόπουλος είναι ο διαιτητής που ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάλαμας Τεβεκέλης ανέδειξε όταν ο τελευταίος ήταν στην ΚΕΔ και ο ρέφερι ξεκινούσε να ανεβαίνει στα σκαλοπάτια της διιατησίας.

Είναι όμως εξοργιστικό η ΚΕΔ να ορίζει σε αυτό το ματς τον ρέφερι που είχε για πρώτο βοηθό του στα περισσότερα ματς εντός και εκτός Ελλάδας τον άλλο υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Σαραιδάρη. Είναι δυνατόν εντελώς ανθρώπινα να είναι αντικειμενικός αυτός ο διαιτητής, όταν στην μία ομάδα βρίσκεται ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζονταν τόσα χρόνια στο γήπεδο;

Είναι δυνατόν στο ματς αυτό η ΚΕΔ να ορίζει τον συνεργάτη επί σειρά ετών του υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Δεν θα σας σημειώσουμε δημοσιεύματα δικά μας για τον Σιδηρόπουλο και τον Σαραιδάρη. Θα σας παραθέσουμε μία δήλωση του Σαραιδάρη όταν ήταν στην ΚΕΔ και ένα δημοσίευμα του SDNA για το πως λειτουργούσε ο Σαραιδάρης σε σχέση με τον Σιδηρόπουλο όταν ήταν στην ΚΕΔ. Ο Σιδηρόπουλος με απλά λόγια θα έρθει να σφυρίξει την ομάδα του ανθρώπου που μία φορά έβγαλε δημόσια ανακοίνωση υπέρ του και την άλλη δεν τον παρέπεμψε ενώ έπνιξε καθαρό πέναλτι. Αρχικά η δηλωση Σαραιδάρη με αφορμή το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ:

Ο εκπρόσωπος της Super League στην επιτροπή ορισμών, υποστήριξε ότι διαφώνησε με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, Δημήτρη Γκρούτση για τον ρέφερι της μεγάλης αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής. Υποστήριξε μάλιστα πως πρότεινε τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Αναλυτικά η επίσημη θέση του Δημήτρη Σαραϊδάρη:

«Σε απάντηση του εγγράφου (μέσω e-mail) της διαφωνίας ορισμού διαιτητή που προέκυψε ανάμεσα στον κ. Γκρούτση και στον κ. Σαραιδάρη , εν όψει της 8ης Αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ η ΚΕΔ ομόφωνα αποφάσισε την επιλογή του διαιτητή Αρετόπουλου Αλέξανδρου. Διαφωνώ ως προς τον ορισμό του κ Αρετοπουλου για τον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (23/10/2016) και η πρόταση μου ειναι να το σφυρίξει ο κατα γενική ομολογία καλύτερος Διαιτητης ( και υψηλότερα στη λίστα της UEFA) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ Α.».

Και το δημοσίευμα: https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/243505/aspida-o-saraidaris-gia-sidiropoylo 

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με δεδομένο ότι υπάρχει και άλλο παιχνίδι σε λίγες μέρες και την Τετάρτη είναι…απρόβλεπτη η διαιτησία του Σιδηρόπουλου που στο ματς της Ξάνθης με τον Παναθηναικό έκανε “εγκλήματα” διαιτητικά, πρέπει να αξιολογήσει και καθορίσει τις ενέργειές της.

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟ ΔΙΙΑΤΗΤΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και όχι διαιτητές που ήταν επί σειρά ετών “συμπαίκτες” στον χώρο της διαιτησίας, την μία φορά έκρινε ο ένας τον άλλο ως παρατηρητής και μέλος της ΚΕΔ και τώρα θα κρίνει ως ρέφερι ο άλλος την ομάδα του…ενός!

υγ. Σκεφτείτε να υπήρχε υπάλληλος στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ Ή την ΑΕΚ ή τον ΟΣΦΠ πρώην βοηθός και να ορίζονταν την Κυριακή ή την Τετάρτη ή την άλλη Κυριακή ο διαιτητής με τον οποίο ορίζονταν στα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι θα λέγονταν και τι θα γράφονταν;

Προτεινόμενα Άρθρα