Περίπατος της Μπάγερν στο "Ντα Λουζ"

από Γιώργος Γκάτος

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν απόλυτα σοβαρή, απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της και το 0-2 ήρθε πολύ επαγγελματικά, πολύ διαδικαστικά.

Οι Γερμανοί μπήκαν αγριεμένοι στο γήπεδο, έχασαν από πολύ νωρίς την πρώτη ευκαιρία με τον Ρόμπεν και πολύ νωρίς βρήκαν το γκολ που απλοποίησε τα πράγματα. Οι Βαυαροί έκρυψαν την μπάλα, που έφτασε στα πόδια του Λεβαντόφσκι, ο οποίος με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 0-1 (10’).

Ο Νόιερ όρθωσε το ανάστημα του στον Σάλβιο, στην μοναδική καλή στιγμή των αετών στο πρώτο μέρος (28’), με την ομάδα του Νίκο Κόβατς να επιβάλλει απόλυτα το παιχνίδι της και να έχει ακόμα μία σημαντική στιγμή με τον Ρόμπεν (40’), στον οποίο ο Βλαχοδήμος με υπέροχο τρόπο αρνήθηκε το 0-2.

Το απόλυτο χάι-λάιτ της αναμέτρησης ήρθε στο 54ο λεπτό, όταν οι Γερμανοί πέτυχαν ένα μαγικό γκολ με έναν πολύ ιδιαίτερο σκόρερ. Ο Ρενάτο Σάντσες διέσχισε όλο το γήπεδο και μετά από έναν έξοδο συνδυασμό έγινε το τελικός παραλήπτης για το 0-2 (54’). Σημείωση: Ήταν το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπάγερν, ήρθε απέναντι στην παλιά του ομάδα και ανάγκασε όλο το γήπεδο να σηκωθεί στο πόδι για να τον χειροκροτήσει σε ένα μοναδικό standing ovation.

Ο Μάνουελ Νόιερ κράτησε για μία ακόμα φορά το μηδέν σε προσπάθεια του Ρούμπεν Ντίας (60’) και κάπου εκεί η Μπενφίκα κατάλαβε ότι δεν ήταν το βράδυ της. Το 0-3 από τον Νιαμπρί ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ (69’).

Προτεινόμενα Άρθρα