Τριάρα η Γαλατά με γκολάρα Ροντρίγκες – "Δράκοι" στο Γκελζενκίρχεν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Στο 1-1 Σάλκε και Πόρτο

Mε το δεξί ξεκίνησε η Γαλατασαράι τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Champions League, επικράτωντας στην Πόλη με 3-0 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 9΄ άνοιξαν το σκορ με τη σουτάρα του Γκάρι Ροντρίγκες! Με το τέρμα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ η Γαλατά πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, έχοντας την ψυχολογία για να καθαρίσει τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατασαράι έδειξε την ανωτερότητά της και αφού έκανε το 2-0 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντερντιγιόκ στο 72΄. Οι Τούρκοι στο 87΄ έμειναν με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Ντιαγέ, όμως με πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Γαλατά έφτασε στο τελικό 3-0 με τον Σελτσούκ.

Βαθμός «χρυσάφι» για Πόρτο

Στο Γκελζενκίρχεν η Σάλκε υποδέχθηκε την Πόρτο στα πλαίσια του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Νωρίς στο ματς και συγκεκριμένα στο 13’ οι Πορτογάλοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Τέγιε που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Φέρμαν. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος των πρώτων 45’ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα αξιόλογές φάσεις για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πόρτο να είναι καλύτερη και να χάνει μία – δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. 

Παρ’ όλα αυτά, στο 64’ η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα όταν ο Μακκένι κέρδισε τις κόντρες και βγήκε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Εμπολό και εκείνος πλάσαρε σωστά τον Κασίγιας στην έξοδό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 74’ κέρδισαν νέο πέναλτι. Αυτή την φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Οτάβιο και στέλνοντας τον τερματοφύλακα της Σάλκε στην απέναντι γωνία έφερε το ματς στα ίσια. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό σε ένα ματς που ο ισοπαλία φαντάζει ως απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του.

Προτεινόμενα Άρθρα