Το προφίλ του Ηφαίστου Λήμνου

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ, υποδέχεται σήμερα στις 17:30, στο "Nick Galis Hall", τον Ήφαιστο Λήμνου, στο τελευταίο του φιλικό τεστ πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και το AllAboutARIS, σκιαγραφεί το προφίλ του σημερινού αντιπάλου των "κιτρίνων".

Ο Ήφαιστος Λήμνου, είναι η… εξέλιξη του Γ.Σ.Λ./Φάρου. Με την εμπλοκή του Παντελή Μπούμπουρα στα διοικητικά, η ομάδα άλλαξε όνομα, άλλαξε και τοποθεσία και θ’ αγωνιστεί στην φετινή Basket League ως Ήφαιστος Λήμνου.

Ο Ήφαιστος, είναι μία ομάδα που χτίστηκε από την αρχή. Οι παίκτες του ρόστερ του, διαθέτουν και ποιότητα κι εμπειρία, με αρκετούς εξ’ αυτών να έχουν αγωνιστεί επί σειρά ετών στην ελληνική Α1. Η ομάδα έχει στο δυναμικό της πέντε Αμερικάνους παίκτες και έναν Λετονό. Οι Μπραζέλτον και Ουίγκινς, είναι γνωστά πρόσωπα, καθώς αγωνίστηκαν και πέρυσι στην Basket League, όπως και οι Σον Έβανς,( που έπαιξε τo 2017, αρχικά, στο Λαύριο και στην συνέχεια στον Προμηθέα) και Τόντρικ Γκότσερ (έπαιξε στον Κόροιβο την σεζόν 2016-17). Ο πέμπτος Αμερικάνος της ομάδας, ο Τζέρι Σμιθ, θ’ αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την εξάδα των ξένων, συμπληρώνει ο Λετονός σέντερ, Ρόλαντς Φρεϊμάνις, ο οποίος πέρυσι φόρεσε την φανέλα της Γκαζιαντέπ. Οι Έλληνες παίκτες που παίζουν φέτος στον Ήφαιστο είναι οι Σπύρος Μούρτος, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Γιώργος Διαμαντάκος και οι νεαροί, Δημήτρης Σταμάτης, Κωστής Γόντικας, Θοδωρής Μπακέας και Χρήστος Μαραβέγιας. Εσχάτως, εντάχθηκε στο ρόστερ και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος.

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Λήμνου, βρίσκεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος μετά από μία διετία στον πάγκο της Α.Ε.Κ. και σαν ασίσταντ και σαν πρώτος προπονητής, ανέλαβε τα ηνία του Ηφαίστου.

Προτεινόμενα Άρθρα