Αζάρ λαμπρός την οδηγεί (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Κορυφή για την Τσέλσι

Ο Βέλγος μετέτρεψε το ματς με την Κάρντιφ σε one man show, κάνοντας το πολύπλοκο να μοιάζει εξαιρετικά απλό. Ο Αζάρ με 5 γκολ και 2 ασίστ στην φετινή Premier League είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο νησί αυτή τη στιγμή, με τους μπλε να φτάνουν στο 5 στα 5 μετά το 4-1 επί της Κάρντιφ.

Κι όμως η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τους Λονδρέζους. Σε μία φαινομενικά ακίνδυνη στημένη μπάλα, οι Ουαλοί έπαιξαν βόλεϊ στην περιοχή του Κέπα και ο Μπαμπά με κοντινή προβολή έκανε το 0-1 (16’).

Άλλες φορές, μία τέτοια εξέλιξη θα αρκούσε να πανικοβάλλει τους μπλε. Αυτή τη φορά, οι Λονδρέζοι το γύρισαν πριν βγει το ημίχρονο με δύο στιγμές κλάσεις του Βέλγου.

Σε ρόλο «σπόντας» και στις δύο περιπτώσεις ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και ο Αζάρ με δύο υπέροχα τελειώματα άλλαξε το σκηνικό με δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά (37’, 44’).

Η Τσέλσι έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τον Ματέο Κόβατσιτς στις αρχές της επανάληψης, όμως η είσοδος του Ουίλιαν έδωσε νέα επιθετικότητα στους μπλε. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Αζάρ για το 3-1 (80’), ενώ με μία στιγμή μαγείας ο Ουίλιαν έγραψε το τελικό 4-1 (83’), φωνάζοντας ότι πρέπει να ξεκινάει στο βασικό σχήμα.

Προτεινόμενα Άρθρα