"Κόλλησαν" στο μηδέν Γερμανία και Γαλλία

από AllAboutARIS

Ισόπαλες (0-0) αναδείχθηκαν Γερμανία και Γαλλία στο Μόναχο, στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του νεοσύστατου, UEFA Nations League.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια να είναι πιο απειλητική στο πρώτο μέρος και την Γερμανία, να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να αποκτήσουν τον έλεγχο του κέντρου και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Γερμανία είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους στην άμυνα των Γάλλων.

Η πρώτη φάση του αγώνα, καταγράφηκε στο 18ο λεπτό, όταν ο Τίμο Βέρνερ σούταρε από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Αλφόνς Αρεολά. Η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» τους Γάλλους, που ισορρόπησαν το ματς, με τον Ολιβιέ Ζιρού, να χάνει… μοναδική ευκαιρία στο 36’, καθώς έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μανουέλ Νόιερ σε… σωτήρια επέμβαση.

Στο 43’ ήρθε η σειρά του Μπαπέ να απειλήσει τον Νόιερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Γερμανός πορτιέρε, φώναξε και πάλι «παρών». Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπαπέ σέρβιρε στον Ζιρού, με τον επιθετικό των Γάλλων, να επιχειρεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Νόιερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

«Σωτήρας» της Γαλλίας ο Αρεολά

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Γαλλία, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκριζμάν στο 49’ να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αναγκάζοντας τον Νόιερ σε απόκρουση με διπλή προσπάθεια.

Στο 57ο λεπτό ήρθε η απάντηση για την Γερμανία, με τον Βέρνερ, να κάνει γύρισμα από τα αριστερά και τον Αρεολά να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 64’ και πάλι ο Γκριζμάν απείλησε την εστία της Γερμανίας, εξαπολύοντας σουτ έξω από την περιοχή με τον Νόιερ να φωνάζει «παρών».

Ένα λεπτό αργότερα τα «πάντσερ», έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Ρόις να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Αρεολά σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 72’ η Γερμανία έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Χούμελς να εκμεταλλεύεται τις… καραμπόλες στην άμυνα των Γάλλων, σουτάροντας από καλή θέση, με τον Αρεολά να δείχνει τα αντανακλαστικά του αποσοβώντας τον κίνδυνο για την άμυνα των «τρικολόρ».

Με την Γερμανία, να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ο Μίλερ έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, αναγκάζοντας και πάλι τον Αρεολά σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 75ο λεπτό, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να δείχνει και πάλι τα αντανακλαστικά του στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Γκίντερ έπιασε κεφαλιά, αφύλαχτος στην μεγάλη περιοχή με τον Αρεολά με εντυπωσιακό τρόπο να του λέει «όχι».

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 0-0, στην πρεμιέρα της πρώτης κατηγορίας της νεοσύστατης διοργάνωσης, UEFA Nations League.

Γερμανία (Γ. Λεβ): Nόιερ, Γκίντερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Βέρνερ, Μίλερ, Γκορέτσκα (66’ Γκουντογκάν), Ρόις (83′ Σανέ).

Γαλλία (Ν. Ντεσάν): Αρεολά, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85′ Τολισό), Γκριζμάν (80’ Φεκίρ), Ζιρού (66’ Ντεμπελέ), Μπαπέ.

Προτεινόμενα Άρθρα