4 στα 4 και η Τσέλσι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Καθάρισαν Αζάρ και Πέδρο

Το Σαββατιάτικο απόγευμα στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν αποδείχθηκε περίπατος για τους Μπλε. Άλλωστε η Μπόρνμουθ με το δύο στα δύο στις πρώτες αγωνιστικές είχε στείλει ήδη το μήνυμά της. Οι αλλαγές του Μαουρίτσιο Σάρι, ωστόσο, με Ζιρού και Πέδρο ήταν αυτές που έβγαλαν την Τσέλσι από το αδιέξοδο, με τον Ισπανό επιθετικό να χρίζεται σκόρερ για τρίτη φορά και να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη στο 72′. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ένα δεύτερο γκολ, από τον Αζάρ τελείωσε τη δουλειά για τους «Μπλε», παίρνοντας τη νίκη (2-0) και συνεχίζοντας το απόλυτο των νικών (4Χ4) στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κατοχή, αλλά χωρίς γκολ

Η Τσέλσι, με το κλασικό 4-3-3, ξεκίνησε με τεράστια επίπεδα κατοχής που αγγίξαν μέχρι και το 82%, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να φανεί απειλητική μπροστά από την εστία του Μπέγκοβιτς. Οι «Μπλε» είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, παίζοντας συνεχώς στο δεύτερο μισό του γηπέδου με τον Γουίλαν να είναι ιδιαίτερα ζωηρός στην επιστροφή του στην ενδεκάδα. Αυτό που έλειπε από την ομάδα του Σάρι για να πιάσει την… τελειότητα ήταν το γκολ.Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο 31′ με τον Ρίκο να βρίσκει τον Γουίλσον μέσα στην περιοχή, αλλά να πετάει μια μεγάλη ευκαιρία στα… σκουπίδια με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Η σφιχτή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, που δεν άφηναν χώρους, έβαζε δύσκολο γρίφο στην Τσέλσι, η οποία λίγο πριν βγει το ημίχρονο έφτασε για πρώτη φορά μία ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Μάρκος Αλόνσο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Οι αλλαγές του Σάρι έδωσαν τη λύση

Οι παίκτες της Μπόρνμουθ φάνταζαν σαν ένα… αδιαπέραστο τείχος για τους παίκτες του Σάρι. Ο Μπέγκοβιτς στο 55′ σταμάτησε όμορφα την προσπάθεια του Αλόνσο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το «Στάμφορντ Μππριτζ» πήγε να… σιγήσει όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Άκε εξ επαφής δεν μπόρεσε με προβολή να βρει στόχο σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Ο Σάρι, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την ίδια ζωντάνια με το πρώτο μέρος, φρέσκαρε την επίθεσή του περνώντας τους Ζιρού και Πέδρο στη θέση των Μοράτα και Γουίλιαν αντίστοιχα. Και οι αλλαγές του Ιταλού κόουτς δούλεψαν περίφημα. Οι δυο τους συνδυάστηκαν στο 72′ με τον Πέδρο να σημαδεύει τη γωνία του Μπέγκοβιτς και με ένα καλοζυγισμένο σουτ να γράφει το 1-0, ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Μπόρνμουθ που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσε εξαιρετικά.

Στο 85′ όλα τελείωσαν με τον Αζάρ να συνδυάζεται με τον Μάρκος Αλόνσο και τον Βέλγο να τελειώνει όμορφα τη φάση «σφραγίζοντας» τη νίκη (2-0) για την Τσέλσι, που σημείωσε την τέταρτη νίκη της και έπιασε ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κόβατσιτς (79′ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Καντέ, Γουίλιαν (65′ Πέδρο), Αζάρ, Μοράτα (61′ Ζιρού).

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Σμιθ (80′ Μουσέ), Κουκ, Ακε, Ρίκο, Γκόσλινγκ, Φρέιζερ, Λέρμα (88′ Κουκ), Γουίλσον, Κινγκ (80′ Αϊμπ).

Προτεινόμενα Άρθρα