Με νέα πρόσωπα η εθνική Αγγλίας!

από Γιώργος Γκάτος

Με 18 από τους 23 ποδοσφαιριστές να είναι στην ομάδα που βρέθηκε στα γήπεδα της Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελείται το προσκλητήριο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τα δύο παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας για τον Σεπτέμβρη με Ισπανία και Ελβετία.

Ο Τζο Γκόμεζ ο οποίος έχασε το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού επιστρέφει, μαζί με τους Άνταμ Λαλάνα και Τζέιμς Ταρκόφσκι που κόπηκαν τελευταία στιγμή από τον Σάουθγκεϊτ, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νέα πρόσωπα επίσης ο Λουκ Σο που πραγματοποιεί πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον, Άλεξ Μακάρθι που θα αντικαταστήσει τον τραυματία Νικ Πόουπ.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο νεοσύστατο UEFA Nations League στις 8 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο της Ισπανία στο Γουέμπλεϊ, ενώ τρεις μέρες μετά θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την Ελβετία στο γήπεδο της Λέστερ, με τον Σάουθγκεϊτ να ανακοινώνει νωρίτερα την πρώτη του αποστολή μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των “Τριών Λιονταριών” στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε δηλώσεις του ο 47χρονος Άγγλος ομοσπονδιακός προπονητής είπε: “Ερχόμαστε από μία πολύ καλή πορεία το καλοκαίρι οπότε υπάρχουν τα θεμέλια για να χτίσουμε. Είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν με μόλις τρία παιχνίδια να έχουν παιχτεί και πιστεύω πως μια συνέχεια είναι απαραίτητη, με αυτούς που ήταν μαζί μας το καλοκαίρι να δικαιούνται να είναι μαζί μας ξανά. Οι υπόλοιποι δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να κερδίσουν την θέση τους στην αποστολή. Έχουμε δύο χρόνια για το Πανευρωπαϊκό οπότε θέλω να κρατήσουμε όσα κάναμε καλά το καλοκαίρι αλλά όταν περάσουν αυτά τα δύο παιχνίδια θα υπάρξει σίγουρα ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους”.

Για τους Γιανγκ, Κέιχιλ και Βάρντι που έμειναν εκτός είπε: “Είχα συζητήσεις μαζί τους σχετικά με την συμμετοχή τους και για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε στους επόμενους μήνες. Τα παιδιά αυτά είναι μεγαλύτερα σε ηλικία και μερικοί απ’ αυτούς δεν παίζουν τόσο συχνά μαζί μας. Αναγνωρίζω πως ο ρόλος αυτών που έρχονται μαζί μας και δεν παίζουν πολύ είναι διαφορετικός. Κάτι τέτοιο αντιμετώπισα κι εγώ σαν παίκτης για μερικά χρόνια. Κοιτάμε να φέρουμε νέους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Όλοι θέλουν να παραμείνουν διαθέσιμοι και όλοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά για μας. Η πόρτα σίγουρα δεν έχει κλείσει γι’ αυτούς”.

Αναλυτικά η αποστολή:

Tερματοφύλακες: Μπάτλαντ, ΜακΚάρθι, Πίκφορντ

Αμυντικοί: Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ρόουζ, Σο, Στόουνς, Ταρκόφσκι, Τρίπιερ, Γουόκερ

Μέσοι: Ντελφ, Άλι, Ντάιερ, Χέντερσον, Λαλάνα, Λίνγκαρντ, Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ

Επιθετικοί: Κέιν, Ράσφορντ, Γουέλμπεκ

Προτεινόμενα Άρθρα