Σπίρτζης: Ηλεκτρονικό εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη με κόστος ανάλογα με την απόσταση

από AllAboutARIS

Για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ο κ. Σπίρτζης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή είναι ο γηρασμένος στόλος του, ένας στόλος που έπρεπε να έχει ανανεωθεί εδώ και δεκαετίες και να πληθύνει γιατί είναι το μόνο μέσο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

«Αυτό που έχουμε φροντίσει», πρόσθεσε, «είναι να υπάρχει ανανέωση του στόλου -γιατί δεν βρήκαμε ένα ευρώ είτε στα ταμεία του ΟΑΣΘ, είτε στα ταμεία του κράτους και για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για ανανέωση του στόλου- αυτό όμως που θα κάνουμε αυτή τη φορά είναι ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο στο πώς θα γίνει η ανανέωση, τι τύχη θα έχει, ποιοι θα τον συντηρούν, τι ακριβώς θα γίνεται με τα λεωφορεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του εισιτηρίου, ο υπουργός υπογράμμισε πως «από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί και στη Θεσσαλονίκη το ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορούμε να εφαρμόσουμε το ζωνικό σύστημα, να πληρώνει κάποιος πολίτης ανάλογα με την απόσταση που πηγαίνει».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «το μοντέλο πρέπει να αλλάξει τελείως, πρέπει ο αστικός σχεδιασμός και οι αστικές συγκοινωνίες να αντιμετωπιστούν στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης μαζί με έναν ενιαίο σχεδιασμό τόσο για τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης όσο και για το Μετρό και τις διάφορες φάσεις που θα λειτουργεί».

Προτεινόμενα Άρθρα