Δείγμα… ενθαρρυντικό πριν την πρεμιέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αρκετά καλή εμφάνιση από τους "κιτρινόμαυρους"

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε δικαίως τον χαρακτήρα της τελικής… προβάς για τον ΑΡΗ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Και με αυτό ως δεδομένο, η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά.

Παρά το τελικό 0-0, οι “κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μία αρκετά ενθαρρυντκή εμφάνιση και έδειξαν αισθητά βελτιωμένοι. Με νέο πρόσωπο τον Μπρούνο Γκάμα και ένα νέο σύστημα που φαίνεται ότι ταιριάζει στην ομάδα. 

Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ηταν παραγωγικοί, με υπομονή στο παιχνίδι τους και το γκολ να είναι το μόνο που έλειπε από μία ομάδα που δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τη χημεία που θέλει μεσοεπιθετικά. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Πάκο Ερέρα αντιμετώπισε το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα ως επίσημο. Αυτό φάνηκε τόσο από την ενδεκάδα που παρέταξε όσο και από τον αριθμό των αναπληρωματικών, έχοντας 18 παίκτες στη διάθεση του και νέο σχηματισμό το 4-2-3-1. Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε όπως αναμενόταν φανέλα βασικού στα άκρα της επίθεσης με τον Γκαρσία και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Γιουνές. Μπάσα-Ματίγια ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής και η άμυνα ήταν… βγαλμένη από την περσινή σεζόν με Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνο, με τον Κουέστα στο τέρμα.

Κυρίαρχος από την αρχή, του έλειπε το γκολ

Τα πρώτα 45 λεπτά περιελάμβαναν μία πολύ ενθαρρυντική εικόνα για τον ΑΡΗ, ο οποίος είχε καλύτερη συμπεριφορά επιθετικά και αμυντικά με το νέο σύστημα που δοκίμασε ο Πάκο Ερέρα. Δεν άφησε τον ΠΑΣ να κρατήσει πολύ τη μπάλα και δεν του έδωσε τους χώρους για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Κουέστα, έχοντας από την άλλη τις δικές του φάσεις για να σκοράρει.

Η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή ευκαιρία των “κιτρινόμαυρων” ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Ματίγια έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 18′ ο Ντιγκινί σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Βελλίδη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Γκάμα μαζί με τη συμμετοχή του στις περισσότερες προσπάθειες του ΑΡΗ είχε και τη δική του ευκαιρία στο 42′ όταν πήρε τη μπάλα από τον Τζανακάκη στο ύψος του πέναλτι, αλλά η προσπάθεια του έφυγε ψηλά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Αντέδρασε ο ΠΑΣ, δεν χαλάρωσε ο ΑΡΗΣ

Η είσοδος του Κριζμάν έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του Πτράκη που προσπάθησε να χτυπήσει στο ανοικτό γήπεδο, μπαίνοντας δυνατά στην επανάληψη. Μάλιστα οι Γιαννιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Ξύδα στο 52′, τον οποίο όμως σταμάτησε ο Κουέστα με διπλή επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα ο Κριζμάν απείλησε τον Ισπανό τερματοφύλακα που ήταν πάλι σε ετοιμότητα.

Αν και λιγότερο παραγωγική, η ομάδα του Ερέρα διατήρησε τον έλεγχο αλλά με λιγότερες κλασσικές ευκαιρίες πλην εκείνης του Γκαρσία στο 78′ την οποία ο Παπαϊωάννου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ για να μείνει τελικά το 0-0 παρά την επιμονή και τις προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων”. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας), Θανάσης Μποζατζίδης (Μακεδονίας)

4ος: Γιώργους Μαμασούλας

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (79′ Κωνσταντινίδης), Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (79′ Μενέντεζ), Μπάσα (68′ Ιντζόγλου), Ματίγια, Γκάμα (68′ Παυλίδης), Γκαρσία (78′ Κολάσο), Ντιγκινί, Γιουνές (68′ Ναζλίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (62′ Παπαϊωάννου), Τσικάρσκι (46′ Παπαδόπουλος, 62′ Πήλιος), Γιάκος (73′ Μπατίστ), Κάστρο (78′ Λιάσος), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σιόντης (62′ Λίλα), Λουκίνας (46′ Κριζμάν), Ντόλοβατς (46′ Κακουμπά), Ξύδας (72′ Παπαδόπουλος)

Προτεινόμενα Άρθρα