Λώττας: "Πολύ βατή η κλήρωση του πρωταθλήματος για την ποιότητα του ΑΡΗ"

από Γιώργος Γκάτος

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ και νυν του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στις δύο ομάδες, την ποιότητα που έχει η νέα ομάδα του Πάκο Ερέρα και την υπομονή που χρειάζεται.

Για την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Βόλου:

“Το ότι η ομάδα είναι στη Γ’ Εθνική, είναι μόνο στα χαρτιά. Η διοίκηση έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις και είναι πάρα πολύ οργανωμένη σε όλο το πρότζεκτ που έχει δημιουργήσει. Νομίζω καθαρά η ομάδα δουλεύει επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Έχει όλα τα εφόδια που χρειάζεται μια ομάδα για να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει στη Football League. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα εκεί.”

Για το παιχνίδι κόντρα στον ΑΡΗ:

“Θα είναι το δεύτερο φιλικό προετοιμασία μας. Ο ΑΡΗΣ θα είναι πιο έτοιμος. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι για να δείξουμε όσα πρέπει και όσα έχουμε δουλέψει. Τα πόδια μας είναι “βαριά”. Να γίνει ένα καλό φιλικό, να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος και των δύο ομάδων. Όλοι ξέρουμε για τους οπαδούς του ΑΡΗ. Και εδώ ο κόσμος είναι οργανωμένος, μια γροθιά ως ο 12ος παίκτης. Θέλουμε να μας βοηθήσει για να επιστρέψουμε στη Football League.”

Για την περσινή σεζόν και το τελευταίο παιχνίδι:

“Όταν παίζεις στον ΑΡΗ, δεν γίνεται να κάνεις χάρες, ούτε γίνεται να μην παίζεις στο 100%. Έτυχε να ήμουν εγώ. Κάναμε το αυτονόητο για τον ΑΡΗ. Κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς, άσχετα που η ομάδα είχε βγει. Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει ταλαιπωρηθεί και φέτος χρειάζεται πολύ υπομονή. Γίνεται μια νέα προσπάθεια με έναν νέο προπονητή, ενώ με βάση το πρόγραμμα του ΑΡΗ, η ομάδα μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα που θα είναι η βάση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.”

Για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, που είναι στοιχείο-κλειδί:

“Σε όλες τις ομάδες, αν δεν υπάρχει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και οι παίκτες δεν είναι μια γροθιά, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Είναι σαν ένα σπίτι. Αυτό είναι το σπίτι μας. Αν η οικογένεια δεν είναι ενωμένη, νομίζω και πως έξω δεν θα αντιμετωπίζουν μαζί τα προβλήματα. Αυτό πρέπει να υπάρχει ως αρχή σε όλες τις ομάδες. Να είναι μια γροθιά για να συνεχίζουν μαζί βήμα-βήμα, ώστε να παίρνουν τους τρεις βαθμούς.”

Για τον Γιώργο Δεληζήση:

“Ο Γιώργος είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και μετά ποδοσφαιριστής. Έχει ηγετικό στυλ, μιλάει στους παίκτες μέσα στο γήπεδο και είναι ηγέτης. Δεν έγινε τυχαία αρχηγός, ούτε χαριστικά. Νομίζω πως η σταθερότητα που έδειξε πέρσι, αλλά και φέτος- γιατί παρακολουθώ τα παιδιά και την ομάδα, δείχνει ότι με την αξία του έχει γίνει αρχηγός και κατά την γνώμη μου πέρσι, ήταν ο πιο σταθερός MVP της ομάδας.”

Για την νέα ομάδα που δημιουργούν οι “Κίτρινοι” και την έλλειψη υπομονής που υπάρχει:

“Αυτό είναι το μόνο αρνητικό που έχουν οι φίλαθλοι στην Ελλάδα, όπως και η έλλειψη υπομονής για την εξέλιξη κάποιου ταλέντου, αφού έχουν συνηθίσει σε έτοιμους παίκτες και ονόματα. Αυτό θα είναι το άλφα και το ωμέγα του ΑΡΗ. Όσες ομάδες έχουν ένα σκοπό και έναν στόχο, πρέπει να έχουν πρώτα υπομονή από τους φιλάθλους.”

Για τους φιλάθλους:

“Οι φίλαθλοι στα δύσκολα φαίνονται. Όταν έρθει το πρώτο άσχημο αποτέλεσμα, τότε πρέπει να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε ομάδα και διοίκηση. Πρέπει να είναι ενωμένοι, να δείξουν υπομονή και να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να έρθουν οι τρεις βαθμοί. Κανείς δεν θέλει να χάνει, όλοι θέλουν να παίζουν. Το ποδόσφαιρο έχει τρια αποτελέσματα και δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια.”

Ενώ κλείνοντας, σχολίασε:

“Είναι μια πάρα πολύ βατή κλήρωση για την ποιότητα που έχει η ομάδα. Μπορεί να κάνει εύκολα ένα 4/4, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Η ομάδα θα πρέπει να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και Κυριακή με Κυριακή, να παίρνει τους τρεις βαθμούς.”

Προτεινόμενα Άρθρα