Όταν ο Γκάλης τα έβαζε με Ολλανδό οπαδό

από AllAboutARIS

Πίσω στο 1988 ο ΑΡΗΣ αντιμετώπιζε εκτός έδρας τους πρωταθλητές Ολλανδίας σε έναν επεισοδιακό αγώνα.

Οι φιλικές αναμετρήσεις του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ επί Ολλανδικού εδάφους τελείωσαν με άλλη μία νίκη, σκορπώντας χαμόγελα στους οπαδούς του. Υπάρχει όμως και μια παλιότερη ιστορία που συνδέει τον ΑΡΗ με την συγκεκριμένη χώρα. Θα χρειαστεί ωστόσο να αλλάξουμε άθλημα και να πάμε 30 χρόνια πίσω.

Στις 16 Μαρτίου του 1988 ο ΑΡΗΣ κέρδιζε εκτός έδρας τους πρωταθλητές Ολλανδίας με 87-88, πετυχαίνοντας άλλη μία νίκη στον δρόμο προς την Γάνδη. Ωστόσο ένα περιστατικό στην λήξη της αναμέτρησης επισκίασε την επικράτηση του αυτοκράτορα.

Στο τέλος του αγώνα ένας Ολλανδός οπαδός εκνευρισμένος από την απόδοση του Νίκου Γκάλη (τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους, 10 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) αποφάσισε να εκδικηθεί τον “γκάνγκστερ” και να του επιτεθεί βάζοντας του τρικλοποδιά. Που να ήξερε που έμπλεκε.

Ο Γκάλης που δεν άφηνε τέτοιες καταστάσεις να πέσουν κάτω, άρπαξε από τον σβέρκο τον Ολλανδό οπαδό όπως φαίνεται και στην φωτογραφία και τα αίματα άναψαν. Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και ο οπαδός της Ντεν Μπος ουσιαστικά γλίτωσε από τα χέρια του μαινόμενου γκάνγκστερ.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι βρέθηκαν πάνω από 1000 Έλληνες ομογενείς στο γήπεδο οι οποίοι αποθέωσαν τον καλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα εκείνης την εποχή μετά την λήξη του επεισοδίου, σηκώνοντας τον στους ώμους τους.

[ Πηγή: Aris Thessaloniki B.C. Retro ]

Προτεινόμενα Άρθρα