Η απουσία τηλεοπτικού, φέρνει πρόστιμο από την ΕΠΟ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η απουσία τηλεοπτικού συμβολαίου φαίνεται τελικά ότι θα κοστίσει στον ΑΡΗ. Οχι όμως πολύ παρά μόνο 20 χιλιάδες ευρώ.

Στον φάκελο που κατέθεσαν οι “κιτρινόμαυροι” στην επιτροπή αδειοδοτήσεων, το πλάνο βιωσιμότητας δεν περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να επιβάλλει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ στην ομάδα, χωρίς να υπάρχουν επιπλέον κυρώσεις ή περιορισμό στις μεταγραφές. 

Το θέμα είναι καθαρά τυπικό από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να παρουσιάσει 2 εκατ. ευρώ εφόσον δεν πέσουν οι υπογραφές με τη NOVA, στην οποία και αναμένεται να καταλήξει. Μάλιστα όπως υποστηρίζει και η ΠΑΕ, για την επόμενη σεζόν με την ΑΜΚ εφόσον καλυφθεί και το τηλεοπτικο, δεν θα υπάρχει κανένα θέμα. 

Ολο αυτό βέβαια αποτελεί ένα επικοινωνιακό πλήγμα για την ΠΑΕ, αφού ο ΑΡΗΣ θα παρουσιάζεται ως μη αδειοδοτημένος σε πρώτο βαθμό. Αν βέβαια στο μεσοδιάστημα υπάρξουν υπογραφές με τηλεοπτικό πάροχο, τα δεδομένα θα αλλάξουν. Χωρίς υπογραφές όμως στο θέμα της βιωσιμότητας δεν υπάρχει άλλη λύση. Εκτός αν υπήρχε εισροή 2 εκατ. ευρώ που θα κάλυπτε και τα χρέη (περίπου 400-500 χιλιάδες ευρώ) όπως και τα συμβόλαια της νέας σεζόν τα οποία δεν καλύπτονται φυσικά με έσοδα Β’ Εθνικής που έχει ως λογιστική εικόνα ο ΑΡΗΣ σήμερα.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και ο ΑΡΗΣ θα έχει την τύχη του… Πανιωνίου που αν και έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο εντούτοις κόπηκε στην βιωσιμότητα

Προτεινόμενα Άρθρα