H Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει 400 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ανακατασκευή του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" βρίσκεται στα άμεσα πλάνα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως λείπει ένα πολύ βασικό στοιχείο: η χρηματοδότηση των 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πραγματοποίηση του έργου.

Όπως αναφέρει η El Confidencial, ο πρόεδρος της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχει ήδη έρθει σε επαφή με τράπεζες και επιχειρήσεις για την εύρεση των χρημάτων. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η αναζήτηση χρηματοδότησης έρχεται μετά τη ρήξη της συμφωνίας με την IPIC, εταιρίας επενδύσεων πετρελαίου, η οποία θα έφερνε και την επωνυμία της στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έσπασε καθώς υπήρχε ρήτρα που έλεγε πως η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί εάν αλλάξουν οι αρχικοί όροι του έργου. Η Ρεάλ Μαδρίτης –προκειμένου να πάρει την έγκριση του σχεδίου από το συμβούλιο της Μαδρίτης- άλλαξε κάποιους από τους αρχικούς όρους, με αποτέλεσμα τη ρήξη της συμφωνίας.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό, και η επίλυσή της είναι αρκετά χρονοβόρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Φλορεντίνο Πέρεθ άρχισε να αναζητά χρηματοδότηση από άλλη πηγή. Επίσης θα πρέπει να παρουσιάσει το πλάνο της ανακατασκευής στην επόμενη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, κάτι που είναι σχεδιασμένο να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Προτεινόμενα Άρθρα