Από τον Ναφτί στον Γιουνές

από Γιώργος Γκάτος

Η καλύτερη 18αδα του πρωταθλήματος, ο "εκρηκτικός" χαρακτήρας και τα πειθαρχικά παραπτώματα που τον οδήγησαν στο τέλος.

Ο Χαμζά Γιουνές θα γίνει σύντομα κάτοικος Θεσσαλονίκης, μετά από την συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τα δύο επόμενα χρόνια. Ο 32χρονος επιθετικός θα γίνει μόλις ο δεύτερος Τυνήσιος που φοράει την φανέλα του ΑΡΗ.

Το AllAboutARIS κάνει αναδρομή στον πρώτο Τυνήσιο που φόρεσε τα χρώματα του ΑΡΗ, τον Μεντί Ναφτί. Στην Θεσσαλονίκη ήρθε το 2009, μετά από χρονιές σε Ισπανία και Αγγλία. Αποτελεί γέννημα-θρέμα της Τουλούζ, αφού γεννήθηκε στην Γαλλική πόλη και έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομών της ομάδας. Μέσω των ακαδημιών της προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία μέτρησε 28 συμμετοχές.

Σειρά είχε το Ισπανικό πρωτάθλημα όπου μέτρησε 130 συμμετοχές με την φανέλα της Σανταντέρ και άλλες 80 με την φανέλα της Μπέρμιγχαμ στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Έμεινε ελεύθερος και δεν άργησε να έρθει στον ΑΡΗ, υπογράφοντας συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Με την φανέλα του ΑΡΗ μέτρησε 45 συμμετοχές, 4 γκολ, 4 ασίστ αλλά και… 19 κίτρινες κάρτες. Είναι φυσιολογικό για την θέση του αμυντικού χαφ-κόφτη, αλλά είναι δείγμα και του “εκρηκτικού” χαρακτήρα του. Αγαπήθηκε από τους φίλους του ΑΡΗ, αγωνίστηκε στον τελικό του 2010 στο Ο.Α.Κ.Α. και ήταν μέλος της κορυφαίας 18αδας του 2010.

Το τέλος του δεν ήταν τόσο βελούδινο και αποχώρησε από τους “Κίτρινους” την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, το 2011. Νωρίτερα, είχε μείνει εκτός αποστολής από τα παιχνίδια του Europa League με απόφαση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ακολούθησαν κατά σειρά η Βαγιαδολίδ, η Μούρθια και η Καντίθ, η οποία ήταν η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε πριν να κρεμάσει τα παπούτσια του. Πλέον είναι προπονητής στην Μέριδα, ομάδα γ’ κατηγορίας της Ισπανίας.

Προτεινόμενα Άρθρα