Κίνδυνος υποβιβασμού για τη Νέων Ανδρών!

από Γιώργος Γκάτος

Ο Βασίλης Χρηστίδης μέτρησε 14 πόντους με 5/10 δίποντα, κατέβασε 7 ριμπάουντ αλλά υπέπεσε και σε 7 λάθη. Ο Διονύσης Τάταρης έφτασε στους 9 πόντους.

Μία ακόμα ήττα γνώρισε επί γερμανικού εδάφους η Εθνική U20, που μπήκε καλύτερα στο ματς με την Μεγάλη Βρετανία, αλλά δεν είχε ρυθμό στην επανάληψη και είδε τους αντιπάλους της να κυριαρχούν. Έτσι, πλέον η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που ηττήθηκε για τέταρτη φορά σε πέντε αγώνες, πηγαίνει για τα ματς των θέσεων 13-16 και ο κίνδυνος του υποβιβασμού στη Β’ Κατηγορία μία χρονιά μετά την κατάκτηση του χρυσού είναι ορατός! Θυμίζουμε πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 14 – 15 – 16 υποβιβάζονται στη Β’ Κατηγορία.

Η Ελλάδα στο ξεκίνημα φάνηκε να ελέγχει πλήρως της αναμέτρηση και έφτασε από νωρίς σε διψήφιο προβαδίσματα (13-25 στο 11′), έχοντας 4/5 τρίποντα. Όμως, προς το τέλος του ημίχρονο οι Βρετανοί «ροκάνισαν» τη διαφορά και πλησίασαν (34-38 στο 20′). Πρώτοι σκόρερ της «γαλανόλευκης» στο πρώτο μέρος ήταν οι Ιωάννης Αγραβάνης (7π.) – Διονύσης Τάταρης (6π.).

Η αντεπίθεση των αντιπάλων της Εθνικής U20 έφερε την αλλαγή σκηνικού (40-39 στο 23′). Μάλιστα, με απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ και τρεις παίκτες διψήφιους, η Βρετανία εδραίωσε το προβάδισμά της στην τρίτη περίοδο και άλλαξε πλήρως τα δεδομένα της αναμέτρησης (50-43 στο 27′ και 59-47 στο 30′). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν τις «απαντήσεις», ώστε να γυρίσουν ξανά το παιχνίδι και γνώρισαν την ήττα (77-64). 

Προτεινόμενα Άρθρα