Κοντά σε Μπάσα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο παίκτης στη Θεσσαλονίκη

Στο πρόσωπο του Μιτζέν Μπάσα φαίνεται ότι βρήκε ο ΑΡΗΣ τον παίκτη που έψαχνε για την μεσαία γραμμή. 

Οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον 31χρονο ανασταλτικό χαφ, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές επαφές και τις υπογραφές. 

O Μπάσα είναι αλβανικής καταγωγής και γεννημένος στη Λωζάνη. Ο παίκτης έχει ελβετικό διαβατήριο αλλά είναι διεθνής με την Εθνική Αλβανίας, με την οποία μετράει 23 συμμετοχές  ενώ ήταν και στην αποστολή της ομάδας που συμμετείχε στο Euro 2016. 

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ήταν στη Λωζάνη, με την οποία τη σεζόν 2005-06 είχρ 14 συμμετοχές και ένα γκολ. Τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς πήγε στην Λουτσέσε, ομάδα της 3ης κατηγορίας τότε στην Ιταλία (13 συμμ.).

Το καλοκαίρι του 2007 άλλαξε ομάδα αλλά όχι και χώρα, αφού αποκτήθηκε από τη Ρίμινι με την οποία στη Serie B είχε 53 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Ακολούθησε ακόμη μία διετία στη Φροζινόνε (43 συμμ. 4 γκολ) και ένας χρόνος στην Αταλάντα (23  συμμ.) για να ακολουθήσει η ομάδα που σημάδεψε την καριέρα του

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2011 η Τορίνο τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού. Αφού συνέβαλε στην επάνοδο της στη Serie A, ο ιταλικός σύλλογος κατέβαλλε στην Αταλάντα 1 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. 

Ο Μπάσα αγωνίστηκε συνολικά τέσσερα χρόνια στην Τορίνο, μετρώντας 90 συμμετοχές και τέσσερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2015 επέστρεψε προσωρινά στην Ελβετία για λογαριασμό της Λουκέρνης (10 συμμ.), για να γυρίσει ξανά στην Ιταλία έναν χρόνο μετά για λογαριασμό της Κόμο (13 συμμ.).

Μετά από μία σεζόν ακολούθησε η έβδομη ιταλική ομάδα της καριέρας του, δίνοντας τα χέρια με τη Μπάρι στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν (62 συμμ., 3 γκολ).

Προτεινόμενα Άρθρα