Στον… αστερισμό του Ερέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρώτο δείγμα της φιλοσοφίας του Ισπανού και των "θέλω" του

Το πρώτο επταήμερο προπονήσεων της νέας σεζόν συμπλήρωσε ο ΑΡΗΣ χθες, με την παρουσία του στα 3-5 Πηγάδια να έχει μπει στην τελική ευθεία της. 

Μία εβδομάδα, αναγνωριστική για όλους. Με πολύ δουλειά, νέα δεδομένα και με κεντρικό πρόσωπο φυσικά τον Πάκο Ερέρα. 

Πρώτα οι παίκτες και μετά ο κόσμος κινούνται αυτές τις πρώτες ημέρες στον… αστερισμό του Ισπανού τεχνικού. Ο ερχομός μαζί με την επιστροφή της ομάδας, σημάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μία νέα αγωνιστική φιλοσοφία, πιο κοντά στο dna της ομάδας και αυτού που θέλουν να δουν οι φίλοι της στο γήπεδο.

Ολα αυτά βέβαια με ένα ρόστερ το οποίο αυτή την εβδομάδα δεν ήταν ακριβώς όπως θα το ήθελε ο νέος προπονητής του ΑΡΗ. Δουλεύει όμως με ό,τι έχει και αυτή την εβδομάδα… συστήνεται και μαθαίνει παράλληλα. 

Μπάλα… παντού

Το πρώτο που ξεχώρισε ως στοιχείο στον τρόπο δουλειάς του Ερέρα, ήταν η μπάλα. Κόντρα στις παραδοσιακές προετοιμασίες, ο Ισπανός θέλει η μπάλα να βρίσκεται πάντα στις προπονήσεις. Ακόμα και στις πρωινές. Εκεί δηλαδή όπου οι παίκτες δουλεύουν ναι μεν πάνω στη φυσική κατάσταση αλλά πάντα με μπάλα. 

Τα βασικά “θέλω”

Ο Ερέρα σταδιακά περνάει σχεδόν καθημερινά κάτι διαφορετικό όσον αφορά το τακτικό κομμάτι. Φρόντισε όμως από την αρχή να καθορίσει τα βασικά “θέλω”. Τα στοιχεία εκείνα από τα οποία ξεκίνησε να δομεί τον ΑΡΗ της νέας σεζόν. Γρήγορη σκέψη, γρήγορη κυκλοφορία. Δεν θέλει περισσότερες από δύο ή τρεις επαφές και πάντα πίεση ψηλά. 

Παρατηρεί και μιλάει όταν πρέπει

Σε αυτή την πρώτη εβδομάδα, οι φορές που ο Ερέρα έχει διακόψει προπόνηση για να δώσει οδηγίες ίσως να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο 64χρονος τεχνικός αφήνει το πρόγραμμα να εξελιχθεί, ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει δίτερμα. Πλη φυσικά κάποιων εξαιρέσεων για παρατηρήσεις κυρίως προς τους νεαρούς. 

Η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του

Οι προπονήσεις του Πάκο Ερέρα, δεν είναι… one man show. Ο Ισπανός είναι εκεί, παρατηρεί τα πάντα αλλά πολύ ενεργό ρόλο έχουν και οι συνεργάτες του. Ο Τέλμο Ντε Αντρές, ο Τόλης Τερζής και ο Ραούλ Μπράβο Ο πρώτος στο κομμάτι των ασκήσεων που έχουν κάνουν με τη φυσική κατάσταση. Ο δεύτερος πάνω στο τακτικό κομμάτι και ο τρίτος σε έναν ρόλο… μπαλαντέρ. 

Διαμορφώνει εικόνα 

Οι παίκτες που ανέβηκα στα 3-5 Πηγάδια, μόνο άγνωστοι δεν ήταν στον Ερέρα αφού τους μελέτησε αρκετά τον τελευταίο. Σε τέτοιο βαθμό που να ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Τώρα όμως τους ζει και από κοντά. Παρακολουθεί δια ζώσης τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου. Βλέπει κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στο πλάνο του και αναλόγως θα πάρει τις αποφάσεις του για συγκεκριμένους. 

Προτεινόμενα Άρθρα