"Οικοδομούμε κάτι καινούργιο"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ολα οσα δήλωσε ο Πατρικ Κομνηνός για ΑΡΗ και Champions League

“Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πάρα πολύ υψηλό, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Οι πιο πολλές ομάδες το συνειδητοποιούν αυτό. Περισσότερο κοιτάζουν που είναι τα ταξίδια, ποιο είναι το πρόγραμμα. Βρισκόμαστε στην αρχή του σχεδιασμού, αλλά θεωρούμε ότι Έχουμε τέσσερις πολύ ανταγωνιστικούς ομίλους και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα προκριθεί. Αυτή άλλωστε, είναι και η ομορφιά του BCL”. Σημείωσε αρχικά ο κ. Κομνηνός.

Για την εικόνα που θα έχει φέτος η διοργάνωση:“Φέτος έχουμε αρκετά όμορφα γήπεδα. Έχουμε το γήπεδο της Μπάμπεργκ, της Ολίμπια Λουμπλιάνα, της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Πιστεύω θα έχουμε πολύ ωραίες εικόνες από αυτά τα γήπεδα, είναι πολύ μπασκετικά. Γενικότερα επενδύουμε πολύ στην εικόνα, το τι ανεβαίνει στα social media και πιστεύω φέτος, θα έχουμε πολλές ωραίες εικόνες”.

Για την Ελλάδα που συμμετέχει με τέσσερις ομάδες φέτος: Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Οι ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει 9 Ευρωλίγκες, η Α.Ε.Κ. κατέκτησε πέρυσι το BCL. Το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν αγκαλιάσει την διοργάνωση δείχνει ότι το BCL έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών των ομάδων. Είδαμε και την προσπάθεια του ΑΡΗ, να ξεκινήσει την πορεία του από τα προκριματικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό”.

Για τα οικονομικά της διοργάνωσης: Τα οικονομικά δεδομένα είναι σαφείς. Από την πρώτη στιγμή τα έχουμε καταθέσει με διαφάνεια, για να γνωρίζουν οι ομάδες και ο κόσμος τι ακριβώς διανέμεται. Σήμερα η Α.Ε.Κ. εισέπραξε και επίσημα την επιταγή του 1 εκατομμυρίου, η Μούρθια θα πάρει 400.000, υπάρχουν διαβαθμίσεις και οι ομάδες γνωρίζουν τι ακριβώς θα πάρουν. Είναι κάτι το οποίο συνάδει με τις βασικές αρχές. Δεν θέλω να μπω σε ανάλυση, αλλά τα χρήματα που δίνουμε εμείς στις ομάδες, είναι 3,5 εκατομμύρια, ως μπόνους συμμετοχής. Τα χρήματα που δίνουμε για τα έξοδα διαιτησίας, για τις τηλεοπτικές καλύψεις, για τα οργανωτικά θέματα, είναι μια πολύ σημαντική επένδυση. Το BCL είναι η 2η τη τάξει διοργάνωση. Ο μ.ο. της τελικής κατάταξης των ομάδων στα πρωταθλήματά τους το πιστοποιεί αυτό. Οικοδομούμε κάτι καινούργιο, η έλευση ομάδων όπως η Μπάμπεργκ και η Χάποε Ιερουσαλήμ το πιστοποιούν αυτό, οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένο από το επίπεδο που βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο μας.”

Προτεινόμενα Άρθρα