Ντιναμό Τιφλίδας: Η πρωταθλήτρια Γεωργίας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Τιφλίδας, στον Α΄ προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Γεωργίας και η μοναδική που κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο (το 1962 κέρδισε το ευρωπαϊκό κύπελλο -την σημερινή Ευρωλίγκα-, όσο ακόμη η Γεωργία υπάγονταν στην ΕΣΣΔ). Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Γεωργίας (το τελευταίο την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα), τρία κύπελλα, ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Επίσης, στο παλμαρέ της έχει τέσσερα πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και τρία Κύπελλα.

Την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε, κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 3-2 στους τελικούς την Κουτάισι. Κορυφαίος της ομάδας από την Γεωργία την φετινή σεζόν, ήταν ο Αμερικάνος Κάρελ Τούρπιν με 13,4 πόντους και 8 ριμπάουντ μ.ο. Προπονητής, είναι ο Γεωργιανός, Ηρακλής Κοστάρια, ο οποίος βρίσκεται στ τιμόνι της ομάδας από το 2011.

Η Ντιναμό Τιφλίδας, έχει έδρα το “Tbilisi Sports Palace”, ένα γήπεδο 10.000 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιείται και για άλλα αθλήματα όπως τζούντο, χάντμπολ, τέννις, μποξ κ.α.

Προτεινόμενα Άρθρα