Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Από την σημερινή κλήρωση, θα προκύψει ο αντίπαλος του ΑΡΗ στον Α΄ προκριματικό γύρο του Basketball Champions Legue και το AllAboutARIS, παρουσιάζει τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων των "κιτρίνων".

Ντιναμό Τιφλίδας: Η πρωταθλήτρια Γεωργίας

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Γεωργίας και η μοναδική που κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο (το 1962 κέρδισε το ευρωπαϊκό κύπελλο -την σημερινή Ευρωλίγκα-, όσο ακόμη η Γεωργία υπάγονταν στην ΕΣΣΔ). Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Γεωργίας (το τελευταίο την σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα), τρία κύπελλα, ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Επίσης, στο παλμαρέ της έχει τέσσερα πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και τρία Κύπελλα.

Την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε, κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 3-2 στους τελικούς την Κουτάισι. Κορυφαίος της ομάδας από την Γεωργία την φετινή σεζόν, ήταν ο Αμερικάνος Κάρελ Τούρπιν με 13,4 πόντους και 8 ριμπάουντ μ.ο. Προπονητής, είναι ο Γεωργιανός, Ηρακλής Κοστάρια, ο οποίος βρίσκεται στ τιμόνι της ομάδας από το 2011.

Η Ντιναμό Τιφλίδας, έχει έδρα το “Tbilisi Sports Palace”, ένα γήπεδο 10.000 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιείται και για άλλα αθλήματα όπως τζούντο, χάντμπολ, τέννις, μποξ κ.α.

Φράιμπουργκ Ολίμπικ: Η διαχρονική δύναμη του ελβετικού μπάσκετ

Η Φράιμπουρκ Ολίμπικ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Ελβετία, με 17. Τα τελευταία χρόνια, είχε χάσει τα σκήπτρα της, αλλά φέτος επέστρεψε στην κορυφή. Εκτός από τα 17 πρωταθλήματα, μετράει 8 Κύπελλα Ελβετίας και 5 Σούπερ Καπ.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, κερδίζοντας με 4-1 την Λάιονς ντε Γκενέβ. Κορυφαίος παίκτης, από πλευράς στατιστικής, ήταν ο Τουρέ Μπαμπακάρ, με 18,3 πόντους και 11,7 ριμπάουντ . Στην τεχνική ηγεσία από το 2013, βρίσκεται ο 50χρονος Βοσνιοελβετός, Πέταρ Άλεξιτς, ο οποίος την τριετία 2013-2016, διετέλεσε και ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας.

Η έδρα της Φράιμπουρκ Ολίμπικ, είναι το “Halle de Sainte-Croix”, χωρητικότητας 3.000 θέσεων.

Καρχού Μπάσκετ: Η νέα δύναμη στο φιλανδικό μπάσκετ

Η Καρχού Μπάσκετ, ιδρύθηκε το 1910 και κατάφερε για πρώτη φορά την σεζόν που ολοκληρώθηκε, να κατακτήσει το φιλανδικό πρωτάθλημα. Η Καρχού, κέρδισε με 4-2 στην τελική σειρά την Σάλον Βίλπας και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της, πρωταθλήτρια στην χώρα της. Η φετινή της επιτυχία, στηρίχτηκε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στους τρεις Αμερικάνους, Στέφεν Μάξγουελ, Γκρεγκ Μανιάνο και Μάρκους Άλεν, οι οποίοι ξεχώρισαν στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Προπονητής της ομάδας, είναι ο 42χρονος Φιλανδός, Τζούσι Λάσκο, ο οποίος έχει συμπληρώσει μια τριετία στον πάγκο της ομάδας.

Σαν έδρα, η Καρχού χρησιμοποιεί το γήπεδο “Kauhajoen Yhteiskoulu”, το οποίο χωράει 2.000 θεατές.

Λέστερ Ράιντερς: Οι… παλιοί του βρετανικού μπάσκετ

Οι Λέστερ Ράιντερς ιδρύθηκαν στις 26 Απριλίου του 1967 και είναι το η γηραιότερη ομάδα μπάσκετ στην Βρετανία. Σε αυτή την πορεία των 51 ετών, έχουν κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 3 περιφερειακά τρόπαια. Φέτος, κατέκτησαν το πρωτάθλημα, κάμπτοντας στον τελικό την αντίσταση των Λόντον Λάιονς με 81-60. Κορυφαίος παίκτης της ομάδας την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ήταν ο Τζέι Αρ Χόλντερ, ο οποίος είχε 15,3 πόντους και 4,2 ριμπάουντ μ.ο.

Προπονητής της ομάδας, από το 2008, είναι ο 45χρονος Ιταλοαμερικανός, Ρομπ Πατερνόστρο.

Η ομάδα αγωνίζεται στην “Leicester Arena”, που χωράει 2.400 θεατές  

Νορκόπινγκ Ντόλφινς: Οι πρωταθλητές από την Σουηδία

Η Νορκόπινγκ Ντόλφινς, ιδρύθηκε τον Μάιο του 1963 από τον Άκε Μπγιορκ και το αρχικό της όνομα ήταν Χάγκεμπι Μπάσκετ Κλαμπ. Το 1992, με την σύσταση του σουηδικού πρωταθλήματος μπάσκετ, η ομάδα μετονομάστηκε σε Νορκόπινγκ Ντόλφινς. Φέτος, κέρδισε σε μία δυνατή σειρά τελικών, με 4-3, την Λούλεα, κατακτώντας το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο ντόπιο στοιχείο, καθώς στο ρόστερ της είχε μόλις τρεις Αμερικάνους πάικτες. Κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Ζοακίμ Κέλμπομ, με 16,1 πόντους και 9,1 ριμπάουντ  και ο Γκέρι Μπλέικς, με 16,1 πόντους και 7,5 ριμπάουντ μ.ο. Ο 37χρονος, Άντναν Τσουκ, είναι ο προπονητής της ομάδας, από το 2014.

Η σουηδική ομάδα, αγωνίζεται στην 4.500 θέσεων, “Stadium Arena”.

ΑΕΚ Λάρνακας

Η ΑΕΚ Λάρνακας ιδρύθηκε το 1994, μετά την συγχώνευση των δύο αθλητικών συλλόγων της Λάρνακας: της ΕΠΑ Λάρνακας και του Πεζοπορικού Λάρνακας. Ο σύλλογος έχει πολλές συμμετοχές στην Α’ κατηγορία της Κύπρου. Πριν την ένωση των δύο ομάδων, ο Πεζοπορικός είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα τέσσερις φορές (1973, 1991, 1992, 1994). Ο ίδιος σύλλογος είχε κατακτήσει επίσης το Κύπελλο πέντε φορές (1969, 1970, 1971, 1972, 1992).

Ως ΑΕΚ, ο σύλλογος έχει κερδίσει τρείς φορές το Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Το 2013, ο σύλλογος στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Κύπρου ως ΑΕΚ, νικώντας τον ΑΠΟΕΛ στα τελικά με 3-1. Σήμερα ο σύλλογος μετρά συνολικά 4 κατακτήσεις πρωταθλήματος, 2 Κυπέλλου καθώς και 4 Σούπερ Κάπ. Το τελευταίο πρωτάθλημα, το πανηγύρισε την σεζόν που μας πέρασε, κερδίζοντας εύκολα με 3-0 στους τελικούς τον Κεραυνό Στροβόλου.

Κορυφαίοι της κυπριακής ομάδας, από πλευράς στατιστικής, ήταν οι Σέιν Γκίμπσον και Ντέβιν Σίρσι. Προπονητής της ομάδας, από το 2015, είναι ο Έλληνας, Δημήτρης Κουκούρης.

Η ομάδα, χρησιμοποιεί ως έδρα το αθήτικό κέντρο του Κίτιον, που χωράει 3.000 θεατές.

Προτεινόμενα Άρθρα