Το ξεκαθάρισμα του Ναζλίδη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το όνομα του ήταν το πρώτο που ακούστηκε για τον ΑΡΗ της Super League, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα. Για τουλάχιστον έναν μήνα, θεωρούταν η πρώτη μεταγραφή της ομάδας, για να τον… προλάβει τελικά ο Ντιγκινί και να τον αφήσει στη 2η θέση.

Αυτό όμως λίγο πρέπει να ενδιέφερε τον Θωμά Ναζλίδη. Η ουσία για αυτόν ήταν η εκπλήρωση του παιδικού του ονείρου. Αυτό που πρωτοσκέφτηκε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο παλιό Χαριλάου με τον πατέρα του. Να φορέσει δηλαδή τη φανέλα του ΑΡΗ.

Ο Πάολο Κοέλιο έχει πει ότι, “όταν θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να τα καταφέρεις”. Ετσι λοιπόν και ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αφού πέρασε από Καβάλα, Πλατανιά, Βέροοια, είδε το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα. Ισως στο καλύτερο τάιμινγκ, όπως δήλωσε και ο ίδιος στο AllAboutARIS.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ναζλίδης μιλάει από καρδιάς. Τι έγινε τελικά με τους πανηγυρισμούς του ως παίκτης του Πλατανιά… Η κριτική που δέχεται τα τελευταία. Και ο στόχος του τη φετινή χρονιά με την απόδοση του, να… αναγκάσει τους επικριτές του να σταματήσουν να τον βρίζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ηταν το σωστό timing”

– Θωμά, ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον ερχομό σου στον ΑΡΗ. Πες μας πως αισθάνεσαι που προπονείσαι πλέον με τη φανέλα της ομάδας.

“Το είπα από την πρώτη ημέρα. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Από τη στιγμή που υπέγραψα νιώθω ότι… πετάω και θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Να δώσω τα πάντα για τη φανέλα που φοράω”.

-Μπορείς να μας εξηγήσεις αυτό το παιδικό όνειρο; Πρέπει να είσαι από τους λίγους που το λέει και το εννοεί.

“Είναι το παιδικό όνειρο κάθε Αρειανού που μπαίνει για πρώτη φορά στο Χαριλάου. Οταν πρωτοπήγα με τον πατέρα μου στο γήπεδο, αυτό φαντάστηκα και το συζητούσαμε”.

– Δεν προσπάθησες άλλη φορά στο παρελθόν να υλοποιήσεις αυτό το όνειρο; Δεν σου είχε γίνει κάποια πρόταση;

“Προσπάθησα. Η πιο σοβαρή συζήτηση έγινε με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, τη χρονιά που αποχώρησα από τη Βέροια. Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν. Αποφασίσαμε όμως από κοινού να μιλήσουμε όταν με το καλό ανέβει η ομάδα, για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο μετά από κάποιες κινήσεις που είχαν γίνει ήδη. Στο παρελθόν γράφτηκαν πολλά. Είχε γίνει μία προσπάθεια και όταν είχαν φύγει από την Καβάλα. Δεν ειπώθηκε όμως η πραγματικότητα. Ετσι πήγα στον Πλατανιά”.

-Αυτή τη φορά ένιωσες ίσως ότι αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ;

“Ναι. Πίστεψα μέσα μου ότι αν δεν έρθω τώρα, δύσκολα να γίνει μετά από τη στιγμή ου περνούν και τα χρόνια. Το “ποτέ” βέβαια δεν ήθελα να το σκέφτομαι. Το timing τώρα όμως θεωρώ ότι ήταν το σωστό”.

-Δεν έγινε παλαιότερα. Εγινε όμως τώρα και είσαι σε μία ώριμη ηλικία ποδοσφαιρικά. Μία ωριμότητα που μπορεί να σε βοηθήσει και περισσότερο.

“Σίγουρα είμαι σε μία καλή ηλικία. Εχω εμπειρίες και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να βοηθήσω την ομάδα”.

-Αισθάνεσαι ίσως ότι μπορείς να έχει και έναν διαφορετικό ρόλο στα αποδυτήρια. Διότι ξέρεις την ομάδα, την πίεση.

“Θέλοντας και μη, θα το κάνω. Θα μου βγει. Το έκανα σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Ανέκαθεν έβγαινα μπροστά στα δύσκολα. Θα το κάνω και εδώ”.


“Με πείραξε ότι Αρειανοί έβριζαν Αρειανό”


– Υπήρχε κάτι που να σε στεναχώρησε τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τη σχέση σου με τον ΑΡΗ;

“Η πορεία της ομάδας. Τίποτε άλλο. Δεν κράτησα ποτέ κακία για το σύλλογο”.

-Θες να μας λύσεις και την παρεξήγηση για τον πανηγυρισμό του γκολ που πέτυχε ως παίκτης του Πλατανιά; Εχει γίνει πολύς ντόρος το τελευταίο διάστημα.

“Ηταν ο πανηγυρισμός για την ομάδα μου, επειδή σώσαμε την κατηγορία σε εκείνο το παιχνίδι. Ηταν τα πρώτα μου βήματα στη Super League. Δεν είχε να κάνει με τον ΑΡΗ”.

-Σε πείραξαν οι αντιδράσεις που υπήρξαν τότε;

“Με πείραξε ότι Αρειανοί έβριζαν Αρειανό. Ας με βρίζει όλος ο κόσμος. Οχι ο κόσμος του ΑΡΗ. Είναι σαν να με βρίζει η οικογένεια μου. Ένα αποτέλεσμα αν θέλετε, της εσωστρέφειας και της διχόνοιας που ταλαιπωρεί τον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Πάλι όμως, δεν κράτησα κακία”.

-Ολο αυτό σε έχει πεισμώσει για να δείξεις κάποια πράγματα στο γήπεδο;

“Θέλω να κάνω το καλύτερο την ομάδα. Οχι να αποδείξω κάτι. Να κάνω τα πάντα ώστε στο τέλος να μην με βρίζουν και να είναι όλοι ικανοποιημένοι από μένα”.

-Γνωρίζεσαι καλά με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο. Το φανταζόσουν ότι κάποτε θα είστε συμπαίκτες και μάλιστα στον ΑΡΗ;

“Γνωριζόμαστε από μικροί. Τα σπίτια μας είναι σχεδόν απέναντι. Το συζητούσαμε από μικροί, όταν παίζαμε στις αλάνες. Είναι κάτι πολύ όμορφο”.

“Ανυπομονώ για το φιλικό με την ΑΕΚ”


-Σε ποιες θα σε δούμε να παίζεις; Στη Λάρισα είχες έναν ιδιαίτερο ρόλο και σε βλέπαμε να κινείσαι περιφερειακά.

“Εκεί ξεκίνησα την καριέρα μου. Κάποιες συνθήκες με… πήγαν στην κορυφή της επίθεσης. Στη Λάρισα καθιερώθηκα εκεί. Εμένα μ΄αρέσει να κινούμαι περιφερειακά, όχι να κάθομαι στην περιοχή και να περιμένω τη μπάλα. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής”.

-Μιλήσαμε για τον πανηγυρισμό σου με τον Πλατανιά. Τον πρώτο σου πανηγυρισμό ως παίκτης του ΑΡΗ, τον σκέφτεσαι;

“Εχω πολλές σκέψεις. Μακάρι να γίνει γρήγορα. Ο,τι μου βγει εκείνη την ώρα”.

-Θα έχεις τρακ στο φιλικό με την ΑΕΚ;

“Να σου πω την αλήθεια, το σκέφτομαι. Ανυπομονώ να γίνει. Θέλω να περάσουν οι μέρες, να μπω στο γήπεδο και να νιώσω αυτή τη χαρά”.

“Σιγά-σιγά υπάρχει οργάνωση”

-Πως βλέπεις την ομάδα στην προετοιμασία μέχρι στιγμής;

“Εδώ θέλω να πω ένα ευχαριστώ στα παιδιά της περσινής ομάδας, στον προπονητή και στη διοίκηση που έβγαλαν την ομάδα από αυτή τη δύσκολη θέση. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι τα παιδιά που συνεχίζουν έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο πέρυσι. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πράγματα και να έρθουν παίκτες. Το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βλέπω ότι σιγά-σιγά υπάρχει οργάνωση”.

– Αυτές τις πρώτες μέρες πάντως, σας βλέπουμε να πηγαίνετε στα… κόκκινα.

“Η νοοτροπία των προπονητών της Ισπανίας, είναι αυτή. Να έρθεις έτοιμος στην προετοιμασία, για να μπεις σε κατάσταση παιχνιδιού. Θεωρούν ότι υπάρχει ήδη μία βάση”.

-Από αυτές τις πρώτες προπονήσεις, ποια πιστεύεις ότι θα είναι η φιλοσοφία του ΑΡΗ μέσα στο γήπεδο;

“Ο προπονητής ζητάει η ομάδα να παίζει γρήγορα. Να έχει γρήγορη σκέψη. Να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα στηριχτεί στη δύναμη και στη συνοχή. Αμα υπάρχουν αυτά, μαζί με το οικογενειακό κλίμα, πιστεύω ότι θα είμαστε καλά”.

-Τα τελευταία χρόνια έχεις μία σταθερή παρουσία στη Super League. Ποια θεωρείς ότι είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ για να αντεπεξέλθει στην κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια;

“Αυτή η τετραετία πήγε πίσω την ομάδα σε πολλά κομμάτια. Για μένα, θα πρέπει να μπουν σταθερές βάσεις. Μέσα μου, ο ΑΡΗΣ είναι ένας γίγαντας που σηκώνεται ξανά. Για να το καταφέρει όμως, τα πόδια του πρέπει να είναι από… τσιμέντο. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Τότε, δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν”.


“Κάτι υγιές και με διάρκεια, όχι ψεύτικο”


-Πως πιστεύεις ότι ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να αποτινάξει από πάνω του αυτή την τετραετία;

“Δεν πρέπει να την ξεχάσει, για να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Να μπουν οι βάσεις. Να γίνει κάτι υγιές και μεγάλο σε διάρκεια. Οχι κάτι ψεύτικο”.

-Με την εμπειρία σου, βλέπεις βήματα προόδου;

“Βλέπω Φτιάχνεται το προπονητικό όπως και το γήπεδο. Ερχονται στην ομάδα άνθρωποι με τεχνογνωσία. Επιστρέφουν άτομα… σημαίες, όπως ο Γιώργος Κολτσίδας. Το θέμα είναι να τηρηθεί το πλάνο που υπάρχει και να μπουν νέα πράγματα”.

-Μιλάς για βάσεις. Αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον στόχο που πρέπει να έχει η ομάδα, βάσει του dna της;

“Οχι δεν έρχεται σε αντιπαράθεση. Φυσικά οι στόχοι του ΑΡΗ πρέπει να είναι πάντα υψηλοί. Απλά δεν πρέπει να μας παραπλανήσει. Να μην στηριζόμαστε σε γυάλινα πόδια”.

-Αρα ξεχνάμε αυτή την τετραετία ή πρέπει να τη θυμόμαστε;

“Εννοείται ότι πρέπει να τα θυμάται, για να μην επαναληφθούν τα ίδια. Θα αφήσουμε στο παρελθόν ό,τι περάσαμε. Να μην ξεχάσουμε όμως πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο”.

-Εσύ, τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που είναι λίγο… μουδιασμένος και επιφυλακτικός;

“Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε και για να δώσουμε τα πάντα. Δεν θα τάξουμε… τρέλες. Ο κόσμος ξέρει να αγαπάει την ομάδα. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Αν πάμε όλοι μαζί με κοινό στόχο και ενωμένοι, είναι το καλύτερο”.

Προτεινόμενα Άρθρα