"Πήρε το ελληνικο διαβατήριο ο Μήτρου-Λονγκ"

από AllAboutARIS

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που έπαιξε πέρσι στους Γιούτα Τζαζ, εξασφάλισε το ελληνικό διαβατήριο και είναι διαθέσιμος για την Εθνική ομάδα σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο ομογενής Καναδός γκαρντ-φόργουορντ έχει μητέρα με ελληνικές ρίζες και τα τελευταία χρόνια ακουγόταν έντονα ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου. Τελικά, σύμφωνα με το «eurohoops.net», ο Μήτρου-Λονγκ είναι πλέον κάτοχός του και μπορεί να παίξει στην Εθνική Ελλάδα αν κληθεί, δεδομένου πως δεν έχει κάνει κάποια συμμετοχή με την Εθνική Καναδά.

Ο 25χρονος ομογενής γκαρντ-φόργουορντ αποφοίτησε το 2017 από το Iowa State στο οποίο διακρίθηκε ως εξαιρετικός σουτέρ κι αρχηγός. Έκτοτε κυνήγησε την τύχη του στο ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ να του δίνουν την ευκαιρία, με 10ήμερα συμβόλαια, να κάνει τα πρώτα του παιχνίδια στον «μαγικό κόσμο». 

Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος της περσινή σεζόν ο Μήτρου-Λονγκ το πέρασε στην G-League με τους Salt Lake City Stars μετρώντας κατά μέσο όρο 18 πόντους (37.8% 3π.), 6.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 3.1 λάθη.

Προτεινόμενα Άρθρα