Ματίγια ο αντί-Σέρο

από AllAboutARIS

Ο πρώην παίκτης των Βιγιαρεάλ, Μπέτις, Μούρθια, Ελτσε και πέρσι της Ταραγόνα η πρώτη επιλογή του ισπανού τεχνικού για τον χώρο του κέντρου.

Στο πρόσωπο του Χαβιέ Ματίγια βρήκε ο Πάκο Ερέρα τον αντικαταστάτη του Φρανσίσκο Σέρο του οποίου η απόκτηση ναυάγησε. Ο Ματίγια αγωνίζεται κι αυτός στη θέση του αμυντικού μέσου καθώς και στο «8», είναι 31 ετών και την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Τζινάστικ Ταραγόνα στην σεγκούντα ντιβιζιόν. Ο Ματίγια είναι προιόν των Ακαδημιών της Βιγιαρεάλ με την 1η ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο τη σεζόν 2008-09 και αγωνίστηκε 14 φορές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το καλοκαίρι του 2011 μετακόμισε στη Ρεάλ Μπέτις, πάλι στην Πριμέρα, κάνοντας 14 παιχνίδια (τα τέσσερα στο αρχικό σχήμα). Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Μούρθια, στην σεγκούντα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους, παίζοντας βασικός σε 34 ματς, σκοράροντας μάλιστα και 12 γκολ. Με τις εφανίσεις του επέστρεψε στην Μπέτις στην μεγάλη κατηγορία κάνοντας 23 παιχνίδια εκ των οποίων τα 15 βασικός. Με την Μπέτις αγωνίστηκε και την σεζόν 2014-15, αυτή τη φορά στη σεγκούντα (15 ματς), αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο, ανάγκασε την Μπέτις να του λύσει το συμβόλαιο τον Γενάρη του 2016. Αρχικά δοκιμάστηκε στη Ρίντινγκ πριν κερδίσει ένα συμβόλαιο στην Έλτσε, στην LaLiga2, αγωνιζόμενος 14 φορές. Την περσινή σεζόν με την Ταραγόνα, έπαιξε σε δέκα παιχνίδια, εκ των οποίων τα πέντε βασικός, πηγαίνοντας όμως στο δεύτερο μισό της σεζόν αφού στο πρώτο μισό έμεινε χωρίς ομάδα.

 

Τον Ματίγια γνωρίζει πολύ καλά ο Ερέρα, αυτός είναι που άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του και η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του προκειμένου να τον αποκτήσει αφού είναι ελεύθερος.

Προτεινόμενα Άρθρα