Άσε(ν) μας ρε Μάρκεθ!

από Γιώργος Γκάτος

Εκπληκτικός χρόνος από τον Μαρκ Μάρκεθ που κατέκτησε την pole position

Δεν έχει συνηθίσει έτσι- έχει μάθει, όπως και να το κάνουμε, αλλιώς: το να έρχεται ο μέλλων team-mate του στην Honda (που, για λίγες ακόμα παραστάσεις, οδηγάει Ducati) από το μηχανοκίνητο πουθενά και να του παίρνει 2 σερί νίκες, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία του, είναι κάτι σχεδόν πρωτοφανές για τον Μαρκ Μάρκεθ. Γι’ αυτό, όπως είχε τονίσει και στις δηλώσεις του, κάποιος έπρεπε να βάλει φρένο στον Χόρχε Λορένθο, πριν αρχίσει να γίνεται πραγματικά “επικίνδυνος” στη βαθμολογία.

Κι επειδή δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν αυτές τις μέρες, ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής είπε να… καθαρίσει μόνος του: κάνοντας έναν εκπληκτικό χρόνο στο τέλος στο Άσεν, ο Μαρκ πήρε την μπουκιά μέσα από το κράνος του Κράτσλοου και του Βαλεντίνο Ρόσι (41 και 59 χιλιοστά πιο αργοί αντίστοιχα!) και κράτησε για πάρτη του την pole position.

Πίσω από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, βρέθηκε ο Ντοβιτσιόζο (σε μια πίστα που όλοι περίμεναν να είναι δυνατός), με τον τρομερό Άλεξ Ρινς ν’ ακολουθεί στην 5η θέση και τους Βινιάλες, Εσπαργκαρό, Ζαρκό, Ιανόνε και Λορένθο (άσχημα δοκιμαστικά μετά τις 2 εκκωφαντικές του καρό σημαίες στα τελευταία grand prix) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Αύριο στις 15:00, λοιπόν, στην Ολλανδία ο Μάρκεθ θα επιχειρήσει ν’ αποκαταστήσει την τάξη και να διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία από τους- τρόπον τινά, μιας και βρίσκονται αρκετά μακριά- διώκτες του.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα