Δέσμευση Βασιλειάδη για 250 εκατ. σε μια πενταετία στις ΠΑΕ!

από AllAboutARIS

Χρήμα με… ουρά υποσχέθηκε πως θα δώσει στις ΠΑΕ ο Γιώργος Βασιλειάδης εφόσον προχωρήσει το σχέδιό του για αναδιάρθρωση, που προβλέπει 12 ομάδες στη Super League από τη σεζόν 2019/20.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για ένα συνολικό ποσό 250 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίες με την τηλεοπτική σύμπραξη Nova και ΕΡΤ.

Το πλάνο προβλέπει 50 εκατ. ευρώ για την προσεχή σεζόν, που θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα έδωσε η Nova την τελευταία σεζόν με κεντρική διαχείριση.

Από το 2019/20 και με τη μείωση των ομάδων σε 12, προβλέπεται να τους μοιραστούν 55 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά στην πενταετία οι ομάδες θα μοιραστούν 250 εκατ. ευρώ, με ένα μικρό «παράθυρο» σταδιακής μείωσης των ομάδων σε 14 τη σεζόν 2019/20 και σε 12 από την επόμενη.

Οι περισσότερες ΠΑΕ εμφανίστηκαν αντίθετες (άλλες δεν πήραν θέση), αλλά σίγουρα δελεάστηκαν από τα ποσά. Ο υφυπουργός, με τη σειρά του, παρουσίασε το οικονομικό πλάνο αλλά έθεσε ως προϋπόθεση να δημιουργηθούν από τη σεζόν 2019/20 δύο επαγγελματικές λίγκες, η Super League 1 και η Super League 2, και η ημιεπαγγελματική Football League, με δώδεκα ομάδες έκαστη. Το πώς θα φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, ο κ. Βασιλειάδης το άφησε πάνω στις ομάδες που αν αποφασίσουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, θα πρέπει να καταλήξουν στον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται για την προσεχή σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα