Η επιτυχία του Μυροφορίδη εξαρτάται από την συνέπεια του Καρυπίδη

από AllAboutARIS

Ο νέος τεχνικός διευιθυντής, οι προσδοκίες που γέννησε η πρόσληψή του και το σημαντικό κομμάτι που αφορά τη διοίκηση ώστε να αποδώσει η επένδυση πάνω του.

Ο οργανισμός που λέγεται ΑΡΗΣ, λίγες μέρες πριν από δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του (βλέπε διαιτητικό και αδειοδότηση) κινήθηκε σε… ρυθμούς Παύλου Μυροφορίδη. Ο κοζανίτης νέος τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ, ήρθε, υπέγραψε, ανακοινώθηκε, έκλεισε ήδη τους δυο πρώτους παίκτες (Νίκιτς, Μουμίν), έχει 3-4 ακόμη στον προθάλαμο και αναλαμβάνει να καλύψει ένα τεράστιο κενό που είχε η ομάδα σε ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Δηλαδή να φτιάξει την ομάδα της νέας σεζόν, να οργανώσει το αγωνιστικό, να δημιουργήσει τη δική του «μαγιά» στα αποδυτήρια και να συνεργαστεί αρμονικά με το νέο προπονητή ώστε η άνοδος (αν μιλάμε για Football League) να γίνει του χρόνου πραγματικότητα. Αν πάλι προκύψει Σούπερ Λιγκ εκεί πλέον είναι μια άλλη ιστορία.

Δεν εμφανίστηκε ακριβώς ως Μεσσίας, αλλά το νιώθεις στην ατμόσφαιρα ότι έχουν επενδυθεί πολλά με τον ερχομό του. Γνωρίζει το αντικείμενο, έχει στο βιογραφικό του ανόδους, ξέρει τους κανόνες που διέπουν την κατηγορία, και προφανώς ξέρει και να ελίσσεται. Αντιλαμβάνομαι ότι ως ένα βαθμό «φορτώνεται» χρέη και παραλείψεις άλλων που κόστισαν φέτος την απευθείας άνοδο. Δεν είναι από τους ανθρώπους όμως που φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη. Να την κοιτάξουν κατάματα και συνήθως φέρνει εις πέρας την αποστολή του.  

Δεν είναι όμως και ο σούπερμαν. Δεν μπορεί μόνος του. Η επιτυχία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διοικητική και οικονομική επάρκεια και υποστήριξη του μεγαλομετόχου. Ο Άρης πιο πολύ από τεχνικό διευθυντή, προπονητή και ποδοσφαιριστές (απαραίτητα κι αυτά φυσικά) χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο, καθαρές κουβέντες, σχέδιο, όραμα και προοπτική ώστε να ενεργοποιηθεί το μεγάλο κομμάτι του κόσμου του που παραμένει ανενεργό. Για το πρώτο φροντίζει ο Μυροφορίδης ώστε να φτιαχτεί μια ελκυστική στο μάτι και αποδοτική στο χόρτο ομάδα. Για όλα τα υπόλοιπα το μπαλάκι πηγαίνει στον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αυτός καλείται να εξασφαλίσει στον νέο τεχνικό διευθυντή τις συνθήκες να δουλέψει απρόσκοπτα. Να του παρέχει το μπάτζετ που χρειάζεται για μεταγραφές και αποδεσμεύσεις, να κλείσει τις τρύπες της φετινής σεζόν, να εξασφαλίσει οικονομική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Να στελεχώσει καλύτερα την ΠΑΕ, να κάνει τις παρεμβάσεις που ζήτησε στο Ρύσιο ο Μυροφορίδης. Κοινώς να δείξει ότι έμαθε από τα λάθη του και ο ίδιος. Ότι αντιλαμβάνεται στην ολότητά του το μέγεθος του ΑΡΗ, την πειραγμένη και πληγωμένη ψυχοσύνθεση του κόσμου του. Με λίγα λόγια να δείξει με πράξεις ότι μπορεί. Αν το κάνει να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος σιγά-σιγά θα γυρίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης και θα συνδράμει κι αυτός στην προσπάθεια της μεγάλης επιστροφής.

Υ.Γ Μαθαίνω ότι ο ΑΡΗΣ θα πάει ενωμένος και ενιαίος στην εκδίκαση της Τετάρτης. Έτσι δηλαδή που πρέπει να είναι και να λειτουργεί σε όλες του τις εκφάνσεις και όχι μόνο μπροστά στα σημαντικά.

Υ.Γ 1. Στην περίπτωση της αδειοδότησης ισχύει το κλασσικό: «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και σώζει ζωές». Θα μιλάμε για έγκλημα ολκής, να αποφασίσει το διαιτητικό ότι ανεβαίνει ο τρίτος και να μην πάρεις άδεια.

Προτεινόμενα Άρθρα