"Ο δυσκολότερος αντίπαλος"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Ντελ Πότρο, από την πλευρά του, ο αντίπαλος του Ισπανού στο ημιτελικό, θεωρεί ότι ο Ράφα είναι καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Είναι στον τελικό, έχοντας δύσκολη κλήρωση, οπότε ναι, είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος», είπε ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, που είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον αντίπαλό του. «Ξέρεις όταν αρχίζει η χωμάτινη σεζόν ότι ο Ντόμινικ είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να κερδίσουν κάθε τουρνουά. Και ίσως περισσότερο εδώ στο Roland Garros, διότι έχει μεγάλη δύναμη».

 
Ο Ράφα, πάντως, παρότι το έχει κάνει άλλες 11 φορές (!), θέλει για την ώρα να χαρεί την πρόκριση στον τελικό. «Θα σκεφτώ από αύριο τον αγώνα της Κυριακή. Σήμερα είναι μέρα χαράς. Όταν περνάς στον τελικό του Roland Garros είναι ευτυχία. Μπορεί να ακούγεται εύκολο και λογικό, αλλά δεν θέλω να είναι έτσι. Δεν είναι ρουτίνα, δεν θέλω κανείς να το σκεφτεί αυτό. Από αύριο θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να είμαι έτοιμος».

 
Ο Ντελ Πότρο, από την πλευρά του, ο αντίπαλος του Ισπανού στο ημιτελικό, θεωρεί ότι ο Ράφα είναι καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Είναι πολύ δυνατός και έχει βελτιώσει το backhand πολύ. Γι’ αυτό είναι Νο.1 και νικάει όλους αυτούς τους αντιπάλους. Δείχνει φρέσκος. Η δύναμη που έχει, η πνευματική του υπεροχή, όλα δουλεύουν τέλεια για εκείνον στο χώμα. Νομίζω ότι το ματς με τον Τιμ θα είναι ευχάριστο. Νομίζω ότι θα είμαι στο σπίτι. Εύχομαι το καλύτερο και στους δύο. Και οι δύο αξίζουν τη νίκη».

Ο 29χρονος Αργεντινός, πάντως, είναι πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό του. «Νομίζω ότι τη Δευτέρα θα είμαι στο Νο.4 μετά από πολλά χρόνια, το οποίο είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα, την οικογένειά μου, τον κόσμο που είναι δίπλα μου. Μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου. Δεν πειράζει ποιο θα είναι το ranking μου στο μέλλον. Αλλά μπορώ να παίξω στα ημιτελικά Grand Slam στη χειρότερή μου επιφάνεια κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Προτεινόμενα Άρθρα