Είπε "όχι" στο Eurocup ο Προμηθέας και… ψηφίζει Champions League

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η διοργανώτρια αρχή του Eurocup κατέθεσε πρόταση στον Προμηθέα ώστε να συμμετάσχει στη διοργάνωση της νέας σεζόν, με την ομάδα της Πάτρας να δίνει αρνητική απάντηση

Η διοργάνωση της Βαρκελώνης έκανε πρόταση στην ομάδα της Πάτρας ώστε να συμμετάσχει στη διοργάνωση κι αυτό γιατί οι Πατρινοί πληρούν πολλά από τα στάνταρ που είχε θέσει η διοργάνωση. Μάλιστα, η πρόσκληση έγινε και για αγωνιστικούς λόγους, καθώς η ομάδα του Μάκη Γιατρά τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου, ενώ αγωνίζεται στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, με «έπαθλο» την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

 
Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση που έλαβαν οι άνθρωποι του Eurocup ήταν -για μία ακόμα φορά- αρνητική. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι του Προμηθέα εξέφρασαν την επιθυμία να αγωνιστούν στο Basketball Champions League της νέας σεζόν, καθώς στη διοργάνωση αυτή οι ιθύνοντες την αχαϊκή ομάδα βλέπουν προδοτικές εξέλιξης, αλλά και σωστές βάσεις, έπειτα από τα πρώτα δύο χρόνια της διοργάνωσης.

Οι Πατρινοί στην απάντησή τους αναφέρουν πως πρόθεσή τους από την πρώτη στιγμή ήταν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση η οποία διεξάγεται υπό την σκέπη της FIBA, την οποία και θεωρούν ως την καλύτερη δυνατή για την δική τους ανάπτυξη. Κάπως έτσι, έκλεισε μία ακόμα πόρτα προς την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague Basketball, καθώς και ο Προμηθέας επέλεξε να αγωνιστεί στο Champions League της νέας σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα