Όλα δείχνουν παραμονή Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ρωσική ομάδα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση στην αγορά των προπονητών, δηλαδή δεν έχει συζητήσει και δεν έχει μιλήσει με κάποιον τεχνικό

Mετά το Final Four του Βελιγραδίου και τον αποκλεισμό της ρωσικής ομάδας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό τα σενάρια που ήθελαν αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους Μοσχοβίτες… φούντωσαν. Η φημολογία ήθελε την ΤΣΣΚΑ να κοιτάζει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Ντέιβιντ Μπλατ, σε μια λογική που ταίριαζε πιο πολύ στην ελληνική πραγματικότητα, όταν μια ομάδα ύστερα από μια αποτυχία προχωρά σε αλλαγές.

Ωστόσο, τα πράγματα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρωσία 

 
Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, έχει εξαιρετική γνώμη για τον Έλληνα τεχνικό και αναγνωρίζει πως η ΤΣΣΚΑ επί εποχής Ιτούδη παίζει ελκυστικό μπάσκετ, διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην Euroleague και εξελίσσεται διαρκώς. Η «ομάδα του στρατού» παρουσίασε κάτι φρέσκο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πήγε σε ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού και προσπάθησε να εκδηλώνει επιθέσεις ακόμα και κάτω από τα 10”, ψάχνοντας το πρώτο πλεονέκτημα. 

Ως ομάδα, είχε προπονητική κατεύθυνση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του 48χρονου κόουτς, ο οποίος μέχρι σήμερα σε τέσσερα χρόνια στην Μόσχα έχει κατακτήσει μία φορά την Euroleague (2016) και τρεις φορές την VTB League (2015, 2016, 2017). 

 
Αναφορικά με το Final Four του Βελιγραδίου, στη Μόσχα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναγνωρίζουν πως η ήττα από τη Ρεάλ στον ημιτελικό πρόκειται για αποτυχία, ιδίως για μια ομάδα με το μέγεθος και το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ. 

Όμως, ακόμα και στον συγκεκριμένο αποκλεισμό δίνονται ελαφρυντικά στο… στρατόπεδο των Ρώσων. Συγκεκριμένα, ο Νάντο ντε Κολό και ο Κάιλ Χάινς επέστρεψαν στο Final Four από τραυματισμούς και φάνηκε πως δεν ήταν στο 100%, ο αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ, Λέο Βέστερμαν, ήταν νοκ – άουτ, ενώ και ο χρήσιμος Αντρέι Βοροντσέβιτς χτύπησε νωρίς στον ημιτελικό και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ. Οι συνθήκες, λοιπόν, δεν ήταν οι φυσιολογικές για την ομάδα του Ιτούδη, καθώς δύο σταρ ήταν ανέτοιμοι και ήρθαν από περίοδο απραξίας και άλλοι δύο, που αποτελούν βασικά γρανάζια, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν με προβλήματα τραυματισμών. Σε γενικές γραμμές όλοι στέκονται στον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ και μεγάλο μπάτζετ της, που φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, όμως τα παραπάνω ελαφρυντικά διαμορφώνουν διαφορετικά την κατάσταση. 

Πέραν όλων των παραπάνω, θα πρέπει να τονίσουμε πως ο 48χρονος προπονητής δεσμεύεται και με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Το 2016 ο Ιτούδης είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Μοσχοβίτες, επομένως η σεζόν 2018-2019 ανήκει σε αυτό. Μάλιστα, πρόκειται για ένα συμβόλαιο που τον καθιστά έναν εκ των πιο ακριβοπληρωμένων προπονητών στην Ευρώπη, καθώς θα του αποφέρει ένα ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Ιτούδης έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, η ρωσική ομάδα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση στην αγορά των προπονητών, δηλαδή δεν έχει συζητήσει και δεν έχει μιλήσει με κάποιον τεχνικό και όλα «κλείνουν» στην… τελική εικόνα, η οποία είναι και αυτή που μένει.

Εφόσον η ΤΣΣΚΑ κατακτήσει το Final Four της VTB League, οποιαδήποτε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία θα μοιάζει με έκπληξη. Άρα, τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και έχουν… φουντώσει το τελευταίο διάστημα και θέλουν αλλαγή σκυτάλης στην «ομάδα του στρατού», φαίνεται να μην ευσταθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα