Χαλαρό πέρασμα από την Σπάρτη

από AllAboutARIS

Τυπική διαδικασία για τους κίτρινους η αποστολή στην Σπάρτη αφού παίζοντας κυριολεκτικά στο ρελαντί έκαναν ένα ακόμη διπλό με 0-3 σκορ που θα μπορούσε να ήταν και πολύ μεγαλύτερο.

Απλά, εύκολα και δίχως να κοπιάσει ιδιαίτερα, ο ΑΡΗΣ πέρασε από την Σπάρτη κερδίζοντας με 0-3 την προβληματική τοπική ομάδα, παρέμεινε στο κατόπι του ΟΦΗ και ετοιμάζεται την Κυριακή για την τελευταία του παράσταση στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Πανσερραϊκό αποχαιρετώντας τον κόσμο του για φέτος αλλά και την ταλαιπωρία της Football League.

Με νέα πρόσωπα τους Τζανακάκη, Κανακούδη στα άκρα, τον Μαραγκό δίπλα στον Δεληζήση και τον Χαντί σε ρόλο επιτελικού μέσου, ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε σε ένα… ελεγχόμενο ροτέισον.

Ο ΑΡΗΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδωσαν οι γηπεδούχοι (τέλειωσε το ημίχρονο με 70% κατοχή), κυκλοφορούσε με ευκολία την μπάλα και δημιουργούσε ευκαιρίες με χαρακτηριστική ευκολία, κυρίως από τα άκρα με τις προωθήσεις Τζανακάκη και Κανακούδη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αρκετά νωρίτερα από το 44΄ και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Διαμαντόπουλου μετά την πεντακάθαρη ανατροπή-κράτημα του Δεληζήση από τον Οικονομόπουλο. Οι πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες που σπατάλησαν λόγω επιπολαιότητας οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού στο πρώτο 45λεπτο ήταν με τους Χαντί, Δεληζήση και Διαμαντόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από το γκολ- πέναλτι του ΑΡΗ υπήρξε διακοπή από τον διαιτητή Μαρκαντωνάτο για περίπου δέκα λεπτά εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών των γηπεδούχων για αντικανονική εκτέλεση από τον Διαμαντόπουλο.   

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Οικονομόπουλου και ως το 60΄ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια δίχως να κάνουν όμως κλασική ευκαιρία. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 62΄ με το παλικαρίσιο γκολ του Πασά που έκλεψε την μπάλα από τον Νιάρο και τελείωσε με ωραίο αριστερό βολέ τη φάση κάνοντας το 0-2. Το παιχνίδι άνοιξε εκατέρωθεν, οι παίκτες του ΑΡΗ βρήκαν πολλούς ελεύθερους χώρους και σε μια τέτοια φάση στην κόντρα, ο Πασάς που λίγο νωρίτερα είχε δώσει πάρε-βάλε στον Χαντί που αστόχησε εξ επαφής, πάσαρε στον Διαμαντόπουλο που απλά στο 76΄ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Στο 79΄ η Σπάρτη άγγιξε το γκολ της τιμής με τον Φουρτάδο να πλασάρει ελάχιστα έξω αλλά και ο ΑΡΗΣ στο φινάλε με Πασά και Λώττα θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το δείκτη του σκορ.

 

Οι συνθέσεις:

 

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Σάββα, Οικονομόπουλος, Γραικός, Δεινόπαππας (λ.τρ. 11΄Συμεωνίδης, λ.τρ. 57΄Κολτσίδας), Παναγιώτου, Τσιόφου, Γουόρντεν (λ.τρ. 51΄Μουζακίτης), Φουρτάδο

 

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Κανακούδης, Δεληζήσης, Μαραγκός, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Χαντί (72΄Λώττας), Μπαργκάν (77΄Τσουμάνης), Διαμαντόπουλος

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα