"Στο +20, ξέραμε ότι οι παίκτες του ΑΡΗ δεν θα τα παρατούσαν"

από Γιώργος Γκάτος

Στάθηκε στο μεγάλο ποσοστό ευστοχίας που είχε η ομάδα του, που ήταν καθοριστικός παράγοντας

Για το σημερινό “τελικό”:

“Νομίζω πως και οι δύο ομάδες, είχαν το ίδιο κίνητρο. Όταν σε κάποια στιγμή φτάσαμε στο +20, λέγαμε στον πάγκο ότι οι παίκτες του ΑΡΗ δεν θα σταματούσαν. Τα παιχνίδια μας εδώ με τον ΑΡΗ, είναι γκραν κινιόλ. Ο ΑΡΗΣ είναι μια μεγάλη ομάδα και ξέραμε ότι θα γυρίσει. Προσεγγίσαμε εξαιρετικά αμυντικά το παιχνίδι και φάνηκε ότι χρειαζόμασταν ένα παιχνίδι ξέσπασμα για να βρούμε την χαμένη μας ψυχολογία, όπως έγινε στα Τρίκαλα. Φάνηκε σήμερα που σουτάραμε με 42% στα τρίποντα και νομίζω πως αυτός είναι ο βασικότερος παράγοντας.”

Για το αν το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Γεωργανλής:

“Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλούς πρωταγωνιστές σήμερα. Και ο Αγγελάκος που δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, είχε 3/4 τρίποντα σήμερα και ο Μπρέι που είχε εξαιρετικό αγώνα. Βέβαια, ο Γιάννης ήταν πολύ καθοριστικός γιατί αυτά τα δύο τρίποντα “έκοψαν” τα πόδια του αντιπάλου.”

Για την “αυτοκτονία” του Κόροιβου:

“Νομίζω πως ότι ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος που μου έρχεται αυτή τη στιγμή, είναι το “αυτό είναι το μπάσκετ”. Δεν μπορείς ποτέ να προκαθορίζεις και να θεωρείς αποτελέσματα δεδομένα. Δεν έχω δει πως κύλησε το παιχνίδι, αλλά επειδή έχω παίξει πρόσφατα κόντρα σε αυτούς έχω εικόνα. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι μια ομάδα που παίζει ζώνη από την αρχή, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα αν δεν βρεις λύσεις απ’ έξω. Ίσως να άγχωσε την ομάδα του Κόροιβου λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

Ο τρόπος που αγωνίζονται τα Τρίκαλα, είναι τέτοιος ο οποίος μπορεί να φέρει την πίεση στον οποιοδήποτε. Εκείνο που συζητήσαμε με τον Φώτη (σ.σ. Τακιανό) είναι ότι σχετικά με την κατάσταση της ομάδας και την απογοήτευση των παικτών, ότι αφού έχουν μείνει μέχρι τώρα εδώ και δεν αποχώρησαν, θα παίξουν στο τελευταίο παιχνίδι και φυσικά ό,τι γίνει. Δεν υπάρχει άνθρωπος να πει ότι περίμενε αυτή τη νίκη. Ο Κόροιβος είχε δείξει στην διάρκεια του πρωταθλήματος ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τα Τρίκαλα και σαφέστατα είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Η μεγάλη πίεση βάρυνε πολύ και όταν στραβώνει ένα ματς, πάει σε άλλα πράγματα.” 

Προτεινόμενα Άρθρα