Στη λίστα και ο Τόνσο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ψηλά στη λίστα των "κιτρινόμαυρων" ο Αργεντινός, σύμφωνα με δημοσίευμα της "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!"

Μία πολύ καλή και συνάμα δύσκολη περίπτωση ποδοσφαιριστή έχει ο ΑΡΗΣ στη λίστα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!”, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν βάλει στο μάτι τον Μάρτιν Τόνσο που μένει ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο παίκτης μάλιστα αναχώρησε χθες για την Αργεντινή και τα ρεπορτάζ των Αρκάδων λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πέραν του υψηλού κασέ του, που αγγίζει τις 150 χιλιάδες ευρώ, το άλλο εμπόδιο του ΑΡΗ είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη από την Τουρκία. Δηλαδή μιλάμε για πόσα που δεν μπορεί να τα ανταγωνιστεί. Το θετικό όμως στην περίπτωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, είναι ότι γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται διάστημα προσαρμογής. 

O 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός μέσος όσο και στα άκρα της επίθεσης, με ικανότητα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Στοιχεία που έχει δείξει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, ως παίκτης του Ατρομήτου (2016-17) και του Αστέρα Τρίπολης (2017-18).

Με τους Περιστεριώτες μέτρησε 34 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο και 27 συμμετοχές και τέσσερα αντίστοιχα με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και πέντε ασιστ… ταΐζοντας τον Μανιά στην επίθεση.

Ο Τόνσο ξεκίνησε από τα φυτώρια της Νιούες Ολντ Μπόις με την οποία κατέκτησε τον τίτλο το 2013 με συμπαίκτη μάλιστα τον Σκόκο. Στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Νιούες αγωνίστηκε σε 117 αγώνες σκοράροντας επτά τέρματα. Πριν έρθει στην Ελλάδα, αγωνίστηκε για μια σεζόν και στην Κόλο-Κόλο στην Χιλή.

Προτεινόμενα Άρθρα