Κι όμως, χάνει: Ο Τιμ απέκλεισε τον Ναδάλ!

από AllAboutARIS

Η ξέφρενη χωμάτινη πορεία του Ράφα Ναδάλ στο χώμα σταμάτησε σήμερα, καθώς ο εντυπωσιακός Ντομινίκ Τιμ τον κέρδισε με 2-0 σετ, τον απέκλεισε από τα ημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης και τον «γκρέμισε» από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

Σ’ έκανε, είναι η αλήθεια, ν’ αναρωτιέσαι- και πώς όχι, δηλαδή, όταν έβλεπες τα κατορθώματά του: 50 (και ολογράφως προς αποφυγή παρεξηγήσεων: πενήντα) σερί κερδισμένα σετ και 22 συνεχόμενες νίκες στην αγαπημένη του επιφάνεια. Επομένως, το εύλογο ερώτημα ήταν «Θα χάσει ποτέ στο χώμα ο Ναδάλ;».

 
Η απάντηση πήγαινε περισσότερο στο «όχι», όμως ο Ντόμινικ Τιμ έκανε σήμερα στη Μαδρίτη το αγωνιστικό του θαύμα και ανέτρεψε τα προγνωστικά: παίζοντας εκπληκτικό τένις και όντας ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές των 2 σετ, ο Αυστριακός επικράτησε με 7-5, 6-3 και πέταξε εκτός συνέχειας τον Ισπανό θρύλο.

Αυτό ήταν το μικρότερο… κακό για τον Ράφα, καθώς με τη σημερινή του ήττα δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σκήπτρα στο Mutua Madrid Open και έχασε πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να πέσει από το νούμερο 1!

Εκεί θα επιστρέψει από τη Δευτέρα ο (απών από τους αγώνες στη χωμάτινη περίοδο) Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος θα διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή της ATP.

 
Ωστόσο, παρά την ήττα, ο μεγάλος στόχος του Ναδάλ δεν αλλάζει: ο «Βασιλιάς του χώματος» θέλει να ράψει το 11ο αστέρι στο Roland Garros σε λίγες βδομάδες από τώρα και παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Εκτός κι αν έχει αντίθετη άποψη ο Τιμ, που είναι ο μοναδικός που τον έχει κερδίσει την τελευταία διετία στο χώμα.

Άραγε, θα μπορέσει να το κάνει και σ’ ένα Grand Slam;

Αυτό είναι ΤΟ ερώτημα…

Προτεινόμενα Άρθρα